Judoisti in judoistke Judo kluba Acron Slovenj Gradec so na tekmovanju zopet dosegli izjemne rezultate

V soboto je v Hočah potekal eden najmočnejših turnirjev v Sloveniji, 4. Apolon Open 2022. V enem dnevu je v 4 starostnih kategorijah nastopilo kar 804 tekmovalcev iz 97 judo klubov iz 17 držav. V zelo močni mednarodni konkurenci se je pomerilo tudi 16 članov in članic JK Acron Slovenj Gradec in JK Muta, ki so skupaj osvojili 2 zlati, 2 srebrni in 5 bronastih odličij.

V dopoldanskem času so na blazine stopili ml. dečki in deklice, ter ml. kadeti in kadetinje. Med slednjimi se je najbolje odrezal Jaka Samec, ki si je s 4 zmagami priboril mesto v finalu kategorije do 60 kg. V finalu do konca borbe ni uspel nadoknaditi zaostanka waza-ari in tako kljub zelo napadalni borbi moral premoč priznati nasprotniku. Lara Jamer je v kategoriji do 70 kg osvojila 5. mesto, Domen Prednik pa je tokrat ostal brez uvrstitve v kategoriji do 81 kg.

Med mlajšimi dečki in deklicami so bronasta odličja osvojili Makar Hontiuk do 46 kg, Nace Hovnik do 60 kg, Viktor Kravcar nad 60 kg, Žana Kojzek do 57 kg in Staša Žvikart nad 57 kg. Adam Čurč je bil peti, Tristan Cerar in Luka Gošnak pa sedma. Tekmovanja sta se udeležila še Žan Orter in Tilen Zdovc, ki pa sta tokrat ostala brez uvrstitve.

Popoldne je Roman Hontiuk v najštevilčnejši kategoriji starejših dečkov do 42 kg premagal 5 nasprotnikov in osvojil zlato odličje. Zlato medaljo je osvojil tudi Maj Kavnik s 4 zmagami med kadeti do 73 kg, Ožbej Razgoršek pa si je s tremi zmagami in porazom priboril srebrno odličje.

Iskrene čestitke vsem dobitnikom odličij ter ostalim udeležencem za pogumne borbe. Čestitke tudi ekipi organizatorja JK Apolon, ki so kljub zelo dolgemu tekmovalnemu dnevu poskrbeli za super vzdušje in nam na domačem pragu omogočili nabrati ogromno kvalitetnih mednarodnih izkušenj.

Vir: Judo klub Acron