Search
Close this search box.

JKP Radlje sprejelo ukrepe tudi po uradnem zaključku epidemije

Iz Javno komunalnega podjetja Radlje ob Dravi obveščajo, da so tudi po uradnem zaključku epidemije novega koronavirusa, zaradi preventivnega preprečevanja širjenja okužbe, sprejeli ukrepe, ki bodo delno še naprej vplivali na njihovo poslovanje. Kot so pojasnili so bili ukrepi sprejeti z namenom ohranjanja zdravja uporabnikov kot tudi zdravja zaposlenih delavcev v njihovem podjetju.

Plačevanje položnic in dvigovanje rumenih vrečk

S 15. junijem 2020, bo ponovno omogočeno plačevanje njihovi položnic na blagajni podjetja. Vhod v poslovni objekt bo omogočen samo eni osebi, ki mora nositi zaščitno masko. Kdor je ne bo imel, ne bo mogel vstopiti v objekt, potrebno pa je tudi razkuževanje rok. Ponovno bo omogočeno dvigovanje rumenih vrečk in sicer pod istimi pogoji, kot plačevanje položnic.

Zbirna centra

Zbirna centra v Radljah ob Dravi in na Gortini sta od 1. junija 2020 odprta po urniku, ki je veljal pred uvedbo izrednih ukrepov zaradi epidemije novega koronavirusa.

Delovni čas zbirnega centra Radlje:

  • ponedeljek – petek: od 8.00 do 15.00 ure
  • torek: od 8.00 do 17.00 ure
  • sobota: od 8.00 do 12.00 ure

Delovni čas zbirnega centra Muta – Vuzenica:

  • ponedeljek – petek: od 8.00 do 15.00 ure
  • četrtek: od 8.00 do 17.00 ure
  • sobota: od 8.00 do 12.00 ur

Vstop v zbirni center bo še vedno omogočen samo eni osebi in sicer v razmaku 15 minut so pojasnili in dodali, da si mora stranka pred vstopom in izstopom iz zbirnega centra obvezno razkužiti roke. V tem času bo izveden prevzem, tehtanje in obračun pripeljanih odpadkov. Vse uporabnike pozivajo, da dosledno upoštevajo navodila zaposlenih delavcev v zbirnih centrih, saj je režim dostopa do zbirnih centrov uveden skladno z navodili NIJZ za preprečevanje širjenja koronavirusa. V zbirnih centrih bo še vedno obvezna uporaba zaščitne maske in rokavic. Brez zaščitne opreme vstop na območje zbirnega centra ne bo možen.

Pogrebna služba

Pogrebna služba bo dosegljiva preko telefonskih številk 031 606 911 in 041 625 582 24 ur na dan. Sprejem svojcev, povezan z obveščanjem o smrti, bo še vedno omejen na eno osebo, po predhodnem dogovoru z njihovo pogrebno službo in z upoštevanjem ukrepov. Pogrebne slovesnosti še vedno potekajo v skladu s priporočili NIJZ.

Izvajanje drugih storitev

Vse ostale storitve, ki jih izvajajo na terenu, od 1. junija 2020 dalje potekajo kot pred uvedbo izrednih ukrepov z upoštevanjem navodil NIJZ.

VIR: JKP Radlje ob Dravi

Dogodki