Jelko Kacin ne bo več vladni govorec

Vlada je na današnji seji Jelka Kacina imenovala za državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade. Kot so navedli v sporočilu za javnost bo Jelko Kacin usklajeval logistični del akcije množičnega cepljenja zoper Covid19 v organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter skrbel za ažurno izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem.
Jelko Kacin

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji izdala odločbo, s katero se z 18. januarjem 2021 Jelka Kacina imenuje za državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade. 

Zakon o Vladi Republike Slovenije v prvem odstavku 24. člena določa, da vlada lahko na predlog predsednika vlade ali ministra brez resorja imenuje državno sekretarko ali državnega sekretarja, ki pomaga predsedniku vlade ali ministru brez resorja pri opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil. 

Jelko Kacin bo kot državni sekretar usklajeval logistični del akcije množičnega cepljenja zoper Covid19 v organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter skrbel za ažurno izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem med pristojnimi institucijami Vlade Republike Slovenije ter institucijami Evropske unije. Tehnične pogoje za delo državnega sekretarja bo zagotovilo vodstvo Nacionalnega inštituta za javno zdravje, še piše na strani vlade.

Pri delu vladnega govorca, ki ga je Kacin opravljal od lanskega marca, ga bo zamenjala Maja Bratuša, ki je bila doslej njegova namestnica.

Pri tem naj še omenimo, da je vlada na današnji seji sprejela tudi spremembo Sklepa o imenovanju Koordinacijskega odbora za državne proslave in prireditve. S predlaganim sklepom se na predlog Kabineta predsednika Vlade Republike Slovenije v Koordinacijskem odboru za državne proslave in prireditve razreši Nika Dolinar Divjak in se namesto nje za članico imenuje Andreja Valič Zver.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.