Search
Close this search box.

“Jekleni poligon” ambasadorke Janje Garnbret

Če ste se pretekle dni sprehajali mimo Mladinskega kulturnega centra v Slovenj Gradcu ste lahko opazili, da v njegovi bližini potekajo dela. Slovenj Gradec bo predvidoma v septembru bogatejši za tako imenovani “jekleni poligon” za rekreativno vadbo.

Na lokaciji med sprehajalno potjo ob Suhodolnici in Mladinskim kulturnim centrom oziroma Hostlom, slovenjgraška občina pripravlja ploščad, na kateri bo v okviru sodelovanja med Skupino SIJ, Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez ter Mestno občino Slovenj Gradec postavljen t.i. “jekleni poligon” za rekreativno vadbo.

Direktorica Javnega zavoda Spotur Marija Lah nam je pojasnila, da bo nova pridobitev, donacija Skupine SIJ, ki bo sestavljena iz 86 metrov povezanih jeklenih cevi. “Navdušila bo športno aktivne občane in obiskovalce, ki bodo kmalu lahko telovadili na tej “jekleni” pridobitvi, katere ambasadorka bo naša svetovna prvakinja v plezanju, Janja Garnbret.

Dela za postavitev poligona že potekajo.
FOTO: Primož Juvan

Uradna otvoritev jeklenega poligona naj bi bila v mesecu septembru v času občinskega praznika Mestne občine Slovenj Gradec.

Začetek projekta jeklenih poligonov sega v leto 2014, ko so se v Skupini SIJ odločili, da želijo skupnostim, v katerih delujejo njihove družbe in živijo njihovi zaposleni z družinami, ter drugim lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem. V dogovoru z Olimpijskim komitejem Slovenije bodo do konca leta 2022 podarili še devet poligonov, skupaj kar 20. S tem želijo spodbudili ljudi “k aktivnosti in prebujanju lastne jeklene volje, ki je pomembna na vseh področjih življenja, ne le v športu.” je pomen projekta ob zadnji otvoritvi poligona opisal član uprave Skupine SIJ Tibor Šimonka.

Dogodki