Janša s predstavniki Novartisa ob robu BSF tudi o konkurenčnosti v Sloveniji

Predsednik vlade Janez Janša se je danes ob robu Blejskega strateškega foruma (BSF) sestal s predstavniki švicarskega farmacevtskega koncerna Novartis, pod okrilje katerega sodi tudi Lek. Govorili so delovanju tega velikana v Sloveniji, gospodarski situaciji v Evropi in svetu ter konkurenčnosti slovenskega okolja, so sporočili iz Ukoma.
sandoz

Kot so danes na spletni strani objavili v vladnem uradu za komuniciranje (Ukom), se je Janša sešel s članom uprave Sandoza in globalnim vodjo Sandoza za strategijo, portfelj izdelkov in razvoj poslovanja Christianom Pawlujem, predsednikom Novartisa v Sloveniji Robertom Ljoljo in vodjo za javne zadeve v Novartisu v Sloveniji Gregorjem Makucem.

Na sestanku so se med drugim dotaknili tudi aktivnosti farmacevtske industrije v obdobju covida-19 in po njem. “Današnji pogovori pomenijo nadaljevanje dobrih dvostranskih pogovorov doslej,” so zapisali v Ukomu. Več podrobnosti niso navedli.

Janša je s predstavniki Novartisa oz. njegove generične divizije Sandoz, ki je lastnica ljubljanskega Leka, govoril že julija. Tudi s predsednikom uprave Sandoza Richardom Saynorjem sta se dotaknila poslovnega okolja v Sloveniji s poudarkom na davčni zakonodaji, reform, investicij in razvoja, pa tudi pomena Leka.

Ena od proizvodnih lokacij Leka v Sloveniji je na Prevaljah, kjer bodo obrat za izdelavo antibiotikov postopoma preoblikovali v eno od lokacij Novartisovega globalnega operativnega centra. Sprva je bilo napovedano, da bo proizvodnja antibiotikov ustavljena do tretjega četrtletja 2021, julija pa so v Leku za STA povedali, da bodo antibiotike v tem obratu izdelovali predvidoma do začetka leta 2022, ker so se zaradi pandemije koronavirusa nekateri regulatorni postopki časovno zamaknili.

Preberi še:  V mestnem jedru Slovenj Gradca akcija brezplačnega parkiranja

prijavi se

prijavi se v svoj račun