Janša s predstavniki Novartisa ob robu BSF tudi o konkurenčnosti v Sloveniji

Predsednik vlade Janez Janša se je danes ob robu Blejskega strateškega foruma (BSF) sestal s predstavniki švicarskega farmacevtskega koncerna Novartis, pod okrilje katerega sodi tudi Lek. Govorili so delovanju tega velikana v Sloveniji, gospodarski situaciji v Evropi in svetu ter konkurenčnosti slovenskega okolja, so sporočili iz Ukoma.
sandoz

Kot so danes na spletni strani objavili v vladnem uradu za komuniciranje (Ukom), se je Janša sešel s članom uprave Sandoza in globalnim vodjo Sandoza za strategijo, portfelj izdelkov in razvoj poslovanja Christianom Pawlujem, predsednikom Novartisa v Sloveniji Robertom Ljoljo in vodjo za javne zadeve v Novartisu v Sloveniji Gregorjem Makucem.

Na sestanku so se med drugim dotaknili tudi aktivnosti farmacevtske industrije v obdobju covida-19 in po njem. “Današnji pogovori pomenijo nadaljevanje dobrih dvostranskih pogovorov doslej,” so zapisali v Ukomu. Več podrobnosti niso navedli.

Janša je s predstavniki Novartisa oz. njegove generične divizije Sandoz, ki je lastnica ljubljanskega Leka, govoril že julija. Tudi s predsednikom uprave Sandoza Richardom Saynorjem sta se dotaknila poslovnega okolja v Sloveniji s poudarkom na davčni zakonodaji, reform, investicij in razvoja, pa tudi pomena Leka.

Ena od proizvodnih lokacij Leka v Sloveniji je na Prevaljah, kjer bodo obrat za izdelavo antibiotikov postopoma preoblikovali v eno od lokacij Novartisovega globalnega operativnega centra. Sprva je bilo napovedano, da bo proizvodnja antibiotikov ustavljena do tretjega četrtletja 2021, julija pa so v Leku za STA povedali, da bodo antibiotike v tem obratu izdelovali predvidoma do začetka leta 2022, ker so se zaradi pandemije koronavirusa nekateri regulatorni postopki časovno zamaknili.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.