Janša ob veliki noči: Težki časi so lahko tudi priložnost za nov začetek

Pandemija koronavirusa je razgalila vso našo ranljivost in šibkost ter nam vzela zdravje in žal tudi mnoga življenja, je v velikonočnem voščilu zapisal premier Janez Janša. Lansko leto pa nas je po njegovem naučilo, da veliko bolj cenimo to, kar imamo, ter da so težki časi lahko tudi priložnost za nov začetek.

“Znova se je potrdilo, da smo kot narod močni in zmagoviti le, če smo enotni in povezani,” je ocenil predsednik vlade.

Leto, ki smo ga večji del preživeli v ločenosti, nas je, tako Janša, na različne načine tudi zbližalo: “Spoznali smo, kaj je tisto, kar je za nas v resnici pomembno. Kaj je tisto, kar nam daje moč, oporo, srečo in smisel, da se borimo in vstanemo vsakič, ko pademo.”

Kot je dodal, je veliko trpljenja in žalosti prineslo tudi veliko dobrega. Tako sta v preteklih mesecih sočutje in solidarnost zažareli v vsej svoji moči. Mnogi so vzeli na svoja ramena tudi križe drugih, da bi jim pomagali, in tako dodali trpljenju tudi nekaj lepega.

Ob tem je premier opozoril, da epidemije še ni konec, ter prosil vse, naj upoštevajo ukrepe. Nič drugega kot varovanje zdravja in življenj je naš cilj. Vsak nov dan bomo imeli na razpolago več cepiva in samo precepljenost lahko zaustavi epidemijo,” je pojasnil Janša, ki verjame, da bomo tudi to preizkušnjo premagali.