Janja Garnbret želi z zasaditvijo dreves izničiti ogljični odtis olimpijske sezone. Županja Romana Lesjak zadovoljna, da je izbrala ravno Črno

Olimpijska prvakinja v športnem plezanju Janja Garnbret se je odločila, da bo z zasaditvijo dreves skušala izničiti svoj ogljični odtis iz olimpijske sezone 2021. Tako bo Korošica danes nad Črno na Koroškem skupaj z gozdarji in partnerji posadila okoli 200 dreves.
Črna na Koroškem foto boris Keber

Janja Garnbret je preverila številke in prejela podatek, da je v letu 2021 med treningi in tekmovanji porabila približno 13 ton ogljikovega dioksida. Tega bi sedaj rada “vrnila” nazaj v naravo in tako izničila ogljični odtis, ki je nastal v njeni zmagoviti olimpijski sezoni. Da ji bo to uspelo, mora posaditi približno 200 dreves, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije.

Tako bo zlati olimpijski kolajni in številnim drugim športnim uspehom dodala še enega, ki pa je naravnan popolnoma ekološko in trajnostno, so še poudarili pri komiteju.

Drevesa bo danes sadila s pomočjo gozdarjev iz družbe Slovenski državni gozdovi, ki ima v Črni na Koroškem tudi svoj gozdni obrat. Drevesa bodo posadili na območju nad Črno na Koroškem, v okolici startne točke jeklenice za adrenalinske spuste Olimpline.

Zadovoljstvo ob tem, da si je Garnbretova, ki je sicer po rodu z območja slovenjgraške občine, za zasaditev dreves izbrala prav okolico Črne na Koroškem, je za STA izrazila županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak.

Črna na Koroškem se sama ponaša s kar sedmimi občani, ki so sodelovali na olimpijskih igrah, med njimi pa je največ uspehov dosegla alpska smučarka Tina Maze. V Črni, kjer so se poimenovali kar vas olimpijcev, dosežke svojih olimpijcev predstavljajo tudi na razstavi.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.