Search
Close this search box.

Janez Janša: Obisk vlade na Koroškem bo imel zelo konkretne rezultate

Vlada Republike Slovenije se danes mudi na obisku na Koroškem. Predsednik vlade Janez Janša je po obisku podjetja Gašper trženje d.o.o. v Radljah ob Dravi podal kratko izjavo za Koroško televizijo, v kateri je izpostavil, kako pomembno je, da vlada obiskuje posamezne regije.

“Če si samo v Ljubljani in gledaš zgolj papirje, po tem je to en občutek, če pa vidiš, tisto, o čemer odločaš, v konkretnem življenju ljudi, potem pa je tudi odločanje takšno kot mora biti.”

Na vprašanje novinarke, da imajo Korošci vedno občutek, da so zapostavljeni, sedaj pa je Vlada Republike Slovenije Koroško izbrala za svoj prvi obisk, je predsednik vlade odgovoril, da je bil obisk Koroške predviden že prej, a  ga vlada zaradi COVID-19 situacije ni mogla realizirati. Poudaril pa je, da se je marsikaj postorilo že v pripravah vlade na obisk. “Marsikaj se je našlo tudi v predalih, kjer je predolgo čakalo na rešitve,” je dejal premier. Ob tem je izpostavil, da bo imel ta obisk “zelo konkretne rezultate.

Načrti vlade za regijo bodo predstavljeni na večernem srečanju Vlade Republike Slovenije z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.

O obisku podjetja Gašper trženje d.o.o. iz Radelj ob Dravi pa je predsednik vlade povedal, da z veseljem ugotavlja, da gre za družinsko podjetje, ki je nastalo praktično iz nič. Da gre za podjetje, ki se je predalo v roke naslednje generacije in v katerem se je te naslednike tudi vzgojilo. “Takšna podjetja so hrbtenica slovenskega gospodarstva, so trdna, trajnostna in odporna na krize in zagotavljajo stopnjo blaginje, kakršno imamo v Sloveniji. Čim več takšnih podjetij.”

Poslovno področje družinskega podjetja Gašper zajema predelavo lesa, izdelovanje polproizvodov iz lesa in proizvodnjo stavbnega pohištva. To so visokokvalitetna okna in vhodna vrata iz različnih materialov. Podjetje Gašper ustvarja 50 % svojega prometa v tujini, večinoma na nemško govorečem področju in na trgih nekdanje Jugoslavije.

Pred dvema letoma so vložili veliko truda in lastnih sredstev v posodobitev najmodernejše tehnologije za predelavo lesa. Družinsko podjetje Gašper ima pridobljene vse potrebne certifikate, je član Lesarskega grozda, ter mednarodnega Wood Industry Cluster-a in iniciative proHolz. Lastnika družbe sta Jurij in Uroš Gašper.

Na sestanku z vodstvom podjetja so se sogovorniki strinjali, da je gospodarska rast edini realni cilj za blaginjo. Predstavniki podjetja so izpostavili tudi pomen digitalizacije in vitke proizvodnje. V povezavi z različnimi razpisi s strani države in pridobivanjem sredstev za podjetja, pa je predsednik vlade izpostavil, da vlada intenzivno dela na področju debirokratizacije, kar bo pripomoglo k večji učinkovitosti na tem področju.

Besedilo: www.gov.si

Vlada Republike Slovenije se danes mudi na obisku na Koroškem. Predsednik vlade Janez Janša je po obisku podjetja Gašper trženje d.o.o. v Radljah ob Dravi podal kratko izjavo za Koroško televizijo, v kateri je izpostavil, kako pomembno je, da vlada obiskuje posamezne regije.