Search
Close this search box.

Jabolko navdiha še čistilkam in smetarjem

Predsednik republike Borut Pahor bo zaposlenim v komunalnem gospodarstvu danes vročil repliko jabolka navdiha. Kot so sporočili iz njegovega urada, so bili zaposleni v panogi med epidemijo nepogrešljivi in dela niso odložili niti, ko je večina države obstala. “S tem so bili pomemben in zanesljiv člen pri preprečevanju širjenja okužb,” so zapisali.

“Čistilke in smetarji ste nenadomestljivi. Zaposleni v javnih in zasebnih službah zagotavljate, da vse deluje, kakor da ne bi bilo posebnih razmer – zaradi vas imamo vodo, elektriko in internet, ulice so urejene, ceste varne,” piše v utemeljitvi priznanja jabolko navdiha, ki ga je Pahor marca letos virtualno podelil vsem, ki so skrbeli, da je v času epidemije življenje teklo naprej.

V znak hvaležnosti za njihov nenadomestljiv prispevek v času premagovanja epidemije bo predsednik republike zaposlenim v dejavnostih ravnanja z odpadki, oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadne vode, urejanja in čiščenja javnih površin ter pogrebne in pokopališke dejavnosti danes v Vili Podrožnik podelil repliko tega priznanja. V njihovem imenu jo bo prevzel predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije Miran Lovrič.

Pahor je replike tega priznanja ob obiskih pri njih že vročil prostovoljcem Mladinskega centra Velenje, pobudnikom vseslovenske akcije Maske za vse v Trbovljah in Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje, na posebnih slovesnostih pa tudi klicnemu centru za informacije o koronavirusu ter medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam.

Dogodki