Search
Close this search box.

Izpolnjeni vsi pogoji za pričetek izgradnje bazenskega kompleksa in urbanega parka (VIDEO)

Po več letih načrtovanj se bo v Slovenj Gradcu predvidoma v začetku aprila začela gradnja težko pričakovanega bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov. Naložba je ocenjena na 8,6 milijona evrov.

VIDEO: Vizualizacija projekta »Sanacija degradiranega območja Mercator, gradnja zimskega bazena in urbanega parka«

Mestna občina Slovenj Gradec obvešča javnost, da so z včerajšnjim dnem izpolnjeni pogoji za pričetek izgradnje infrastrukture v okviru investicij izgradnje zimskega in letnega bazenskega kompleksa ter urbanega parka.

Župan Tilen Klugler je namreč podpisal gradbeni pogodbi za izvedbo GOI del ter dobavo in montažo opreme za projekt »Sanacija degradiranega območja Mercator, gradnja zimskega bazena in urbanega parka« in sicer v dveh sklopih:

SKLOP 1 – »IZGRADNJA ZIMSKEGA IN LETNEGA BAZENSKEGA KOMPLEKSA Z OPREMO«

Izvajalec:
JV KONZORCIJ:
– KOLEKTOR KOLING d.o.o.,
– KOLEKTOR CPG d.o.o.,
– IVC d.o.o.

Ponudbena vrednost: 7.981.628,01 EUR.
Izvedba: konec junija 2022

SKLOP 2 – »IZGRADNJA URBANEGA PARKA Z OPREMO«

Izvajalec:
KONZORCIJ:
– Vodilni partner LESNINA MG OPREMA d.d.,
– Partner KUSTER INVEST d.o.o.

Ponudbena vrednost: 442.377,44 EUR
Izvedba: konec junija 2022

Za sklop 1 (bazenski kompleks) je pravočasno prispelo pet ponudb, za sklop 2 (urbani park) pa dve. Naložbi sofinancirajo Republika Slovenija, Eko sklad in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Slovenjgraška občina je bazenski kompleks in park urbanih športov umestila v t. i. degradirano območje Mercator, kjer je bil tudi dosedanji letni bazen. Z ureditvijo dobrih 9600 kvadratnih metrov velikega območja ne bo le sanirala degradiranega območja, ampak bo ustvarila privlačno območje z različnimi vsebinami.

Oba izbrana izvajalca morata sedaj v roku 8 dni predložiti veljavno finančno zavarovanje za dobro izvedbo pogodbenih del. Po prejemu finančnih zavarovanj postanejo pogodbe veljavne in mora naročnik (MOSG) oba izbrana izvajalca del uvesti v delo, in sicer v roku 5 dni po začetku veljavnosti pogodbe. Izvajalca pa morata pričeti z izvajanjem pogodbenih del najkasneje v roku 10 (desetih) delovnih dni od uvedbe v delo.

Rok za dokončanje del je 790 koledarskih dni od dneva dovoljenja za začetek gradnje. Na podlagi teh rokov je predviden začetek gradnje konec meseca aprila. V času, ko so vrata občinske uprave zaprta in delo poteka v izrednih razmerah, so si pogodbene stranke pogodbe v podpis poslale po pošti.

Vir: MOSG

Dogodki