Search
Close this search box.

Izjemna osebnost 2018 je Marjana Kamnik z Raven na Koroškem

Revija Naša žena je letos že petindvajsetič zapored, ob podpori Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, razpisala natečaj za zbiranje predlogov za ljudi odprtih rok. Izmed 27 predlogov, ki so prispeli v uredništvo, so izbrali 19 posameznic, posameznikov in skupin, ki so na včerajšnjem svečanem dogodku, v Narodni galeriji v Ljubljani, prejeli zahvalne listine.

Med prejemniki zahvalnih listin sta bila tudi dolgoletni prostovoljec v Koroškem domu starostnikov PE Slovenj Gradec, Lojzek Kralj in Marjana Kamnik, vodja enote Koroškega doma starostnikov v Slovenj Gradcu. Zaključne prireditve akcije Ljudje odprtih rok se je udeležila tudi ministrica mag. Ksenija Klampfer. Prireditev pa je z glasbo popestril tudi Isaak Palma.

Izmed vseh devetnajstih prejemnikov zahvalnih listin, ki so jih prejeli posamezniki, ki so se na kakršen koli način izkazali s svojo dobrodelnostjo in človekoljubnostjo, je posebna komisija izbrala dobrotnika, darovalca ter izjemno osebnost za leto 2018, bralci pa z glasovnicami, objavljenimi v prilogi Ljudje odprtih rok, še dobrega človeka 2018.

Za dobrotnike so bili predlagani: Mojca Furlan iz Medvod, Lojzek Kralj iz Slovenj Gradca, Tamara Zupe, Petra Gjureč, Mirjana Mulec in Jasmina Hrastovec – Nikina prijazna vas, Marija Pintarič iz Gradišč pri Cirkulanah, Judita Šiško iz Dokležovja, Ljudmila Tratnik iz Ljubljane, Matilda Zver iz Beltincev in Jelka Zupanič s Spodnje Hajdine.

Za darovalce so bili predlagani: Maja Florjanič iz Novega mesta, Jan Golja iz Ljubljane, Jure Poglajen in David Zorko iz Brežic, Zvonko Pukšič s Koga ter Andrej Težak Tešky z Muljave.

Za izjemne osebnosti so bili predlagani: Marjana Kamnik z Raven na Koroškem, Klaudija Košenina iz Celja, Milan Ninić iz Celja, Člani Pihalenga orkestra Krka, Igor Šoltes iz Ljubljane ter Danica in Jože Zupan iz Šentruperta na Dolenjskem.

 

Po izboru posebne komisije je dobrotnica 2018 Ljudmila Tratnik iz Ljubljane, darovalca 2018 sta postala Jure Poglajen in David Zorko iz Brežic. Naziv Izjemna osebnost 2018 pa je šel v roke Marjani Kamnik z Raven na Koroškem. S poslanimi glasovnicami pa so bralci revije Ženska izbrali dobrega človeka 2018, Judito Šiško iz Dokležovja

Iskrene čestitke vsem dobitnikom priznanj, še posebej Korošcema. Pri tem pa naj omenimo, da je Marjana Kamnik nominirana tudi za Žensko leto. Izbor organizira revija Zarja. Bralci revije pa imate možnost glasovati za Marjano še do konca leta, podelitev pa bo na začetku prihodnjega leta, 9. januarja.

Kamnikova nominirana za Žensko leta

 

Dogodki