Izgradnja mostu čez Mislinjo v Šmartnem ena izmed večjih lanskih infrastrukturnih investicij v MOSG

Ena od večjih infrastrukturnih investicij v slovenjgraški mestni občni je izgradnja mostu preko reke Mislinje, na lokaciji Daplast v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, za katero so namenili slabih 160.000 evrov. Dobrih 11.000 evrov pa so investirali v sanacijo odtoka pod voziščem v Spodnjem Razborju.

Kot so pojasnili na občini je bila obstoječa mostna konstrukcija dotrajana, njena krajna opornika sta bila nearmirana – betonska, povozna površina in ograja pa sta bili leseni. Slovenjgraški župan Klugler je septembra lani, ko so začeli z izgradnjo povedal: “Zelo me veseli dejstvo, da smo uspeli odpraviti napako, ki je bila sprejeta leta 2017 v Občinskem prostorskem načrtu, ki je žal onemogočala gradnjo mostov.”

Investicija je tako potekala od sredine septembra do začetka decembra 2020, vredna pa je slabih 160.000 evrov. V sklopu odstranitve obstoječega mostu in izvedbi novega so tudi razširili in uredili strugo Mislinje.

“Nov most je pomembna pridobitev za krajane, celotna ureditev območja pa predstavlja tudi pomembno pridobitev na področju prometne in protipoplavne varnosti za okoliške prebivalce,” so ob koncu investicije dodali na slovenjgraški mestni občini.

FOTO: MOST ČEZ REKO MISLINJO »DAPLAST« V ŠMARTNEM

Pri tem pa naj omenimo, da je slovenjgraška občina v vrednosti dobrih 11.000 evrov investirala v sanacijo odtoka pod voziščem v Spodnjem Razborju. “V skrbi za izboljšanje prometne varnosti in pretočnosti hudourniških in drugih voda, smo konec meseca novembra sanirali odtok pod voziščem v Spodnjem Razborju. Investicijo smo izvedli v dobrem tednu dni,” je zapisano na spletni strani mestne občine.

FOTO: IZVEDBA VZDRŽEVALNIH DEL V SPODNJEM RAZBORJU:

VIR: MOSG

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun