Search
Close this search box.

Iz Term Topolšica se danes v dom starejših v Radlje vrača vseh 46 stanovalcev

Po dobrih treh tednih, odkar so iz Doma starejših Hmelina v Radljah ob Dravi v prostore Term Topolšica prepeljali prve stanovalce, okužene z novim koronavirusom, danes vseh 46 premeščajo nazaj v Radlje, saj so ozdraveli.

V Dom Hmelina, kjer so se s prvimi okužbami soočili konec oktobra, se torej danes iz Topolšice vračajo stanovalci, ki so preboleli covid-19. V termah so zanje skrbeli zaposleni iz radeljskega doma, za katere je vodstvo doma uredilo nastanitev v kapacitetah Term Topolšica. Pri oskrbi stanovalcev pa so zaposlenim pomagali zdravstveni tehniki in diplomirana sestra iz term, pa tudi študenti zdravstvenih smeri. Za pripravo hrane so poskrbeli v kuhinji v termah.

So pa v radeljskem domu, kjer sicer biva 152 stanovalcev, v zadnjih dveh dneh opravili dodatna obsežnejša testiranja. V ponedeljek so testirali 68 stanovalcev in pri tem potrdili sedem novih okužb. V torek pa so testirali še 50 zaposlenih in okužbo z novim koronavirusom potrdili pri dveh.

V radeljskem domu imajo zdaj 27 stanovalcev v rdeči coni, pet okuženih stanovalcev pa je v bolnišnici. Zaradi okužb in karanten je trenutno odsotnih 13 zaposlenih iz radeljskega doma, je za STA pojasnila direktorica doma Silva Duler.

V Koroškem domu starostnikov v Črnečah je veliko stanovalcev okužbo z novim koronavirusom že prebolelo in se počutijo dobro, so danes sporočili iz največjega koroškega doma starostnikov. Trenutno imajo v beli coni doma 118 stanovalcev. En oddelek imajo še vedno organiziran kot sivo cono, aktivno okužbo pa preboleva 50 stanovalcev, od katerih so trije v bolnišnici, ostali pa so nameščeni v rdeči coni doma.

“Stanovalce in stanovalke je v primerih poslabšanja njihovega zdravstvenega stanja po predhodni najavi možno tudi obiskati,” so navedli v domu, v katerem prav tako veliko težavo predstavljajo okužbe med zaposlenimi. Trenutno je v bolniškem staležu 15 zaposlenih.

Dogodki

Po dobrih treh tednih, odkar so iz Doma starejših Hmelina v Radljah ob Dravi v prostore Term Topolšica prepeljali prve stanovalce, okužene z novim koronavirusom, danes vseh 46 premeščajo nazaj v Radlje, saj so ozdraveli.