fbpx
.
.

V Saloonu naročili vse potrebne temeljite preglede

V slovenjegraški bolnišnici se zdravi vse več ljudi s sumom okužbe s salmonelo. Vsi okuženi so bili v isti, na Koroškem zelo priljubljeni restavraciji, Saloon.

V restavraciji Saloon, kjer ob vikendih dnevno postrežejo tudi z do 2000 porcijami hrane, je mariborski urad inšpekcije za varno hrano ugotovil težje kršitve na področju higiene in varnosti živil. Živila naj nebi imela sledljivosti, higienske razmere – razmere v kuhinji ter zdravje samega osebja naj nebi bile raziskane.

Obvestilo za javnost s strani Mehiške restavracije Saloon:

Naše cenjene stranke in prijatelje obveščamo, da preverjamo informacije, ki so se pojavile v prejšnjih dneh v medijih in na socialnih omrežjih. V vodstvu Mehiške restavracije in picerije Saloon smo urgentno naročili vse potrebne temeljite preglede in ukrepe, da bomo popravili napako, če se izkaže, da je do nje prišlo. Lepo vas pozdravljamo, ter zagotavljamo, da je pri nas na prvem mestu vaše zadovoljstvo in tudi v prihodnje bomo storili vse potrebno, da boste lahko zopet uživali v Saloonovih dobrotah.

Na socialnih omrežjih že več dni spremljamo različne debate, v katerih se s prstom kaže na restavracijo Saloon.

Zaradi suma na salmonelo so lastniku restavracije ustno že prepovedali pripravo hrane, ker pa tega ni upošteval, so v četrtek kuhinjo zapečatili inšpektorji.

S hrano naj bi se okužilo vsaj deset ljudi, katerih skupna točka je prehranjevanje v Saloonu. Po naših podatkih se v bolnišnici zdravijo vsaj trije bolniki okuženi s hrano, med njimi tudi nosečnica.

Na Facebook strani Saloona pa so se na obtožbe že odzvali:

 

Priznavajo tudi, da naj bi okoli trideset ljudi, zaradi podobnih simptomov (želodčne težave) obiskalo zdravnika.

Uradni izvor salmonele v priljubljeni restavraciji še sicer ni potrjen, rezultati analiz bodo znani šele prihodnji teden. Do takrat pa restavracija ostaja odprta, hrano pa bodo lahko zopet stregli, ko bodo odpravili vse nepravilnosti in, ko bodo pristojni ugotovili, da je ta, varna.

Dogodki

januar 2020
Trenutno ni dogodkov.

Zadnja obvestila

Close Menu