Search
Close this search box.

Iz Koroškega doma starostnikov Črneče prihajajo dobre novice, vsi današnji testi so negativni

Iz Koroškega doma starostnikov, kjer so obiski prepovedani do preklica, prihajajo dobre novice. Vsi danes odvzeti testi so negativni.

Iz doma starostnikov Črneče so namreč preko Facebook strani sporočili, da so danes stanovalcem odvzeli 18 brisov. “Vsi brisi na okužbo Sars COV -2 pa so negativni,” so zapisali.

V sporočilu za javnost so še zapisali, da bodo tudi v torek še testirali stanovalce in zaposlene. Vsi stanovalci se po njihovih besedah počutijo dobro. “Zaposleni se trudimo po svojih najboljših močeh za dobro počutje vseh stanovalcev in stanovalk. Zahvaljujemo se vam za razumevanje v upanju, da se kmalu spet srečamo.”

Pri tem naj še omenimo, da so v rdeči coni v domu trenutno 4 pozitivne stanovalke, ki pa nimajo simptomov bolezni COVID – 19.

V Sloveniji so sicer v četrtek ob 1733 testiranjih potrdili 47 okužb z novim koronavirusom, od tega dve na Koroškem, je danes sporočila vlada. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 24 oseb, trije bolniki s covidom-19 so potrebovali intenzivno nego. Umrl ni nihče, v domačo oskrbo pa so odpustili štiri osebe. Po podatkih Sledilnika za covid-19 je pri nas trenutno 505 aktivnih okužb, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Preberite tudi: Inšpektorji bodo obvezno nošenje mask preverjali tudi čez vikend, za kršitelje kazen do 4000 evrov

Dogodki

Iz Koroškega doma starostnikov, kjer so obiski prepovedani do preklica, prihajajo dobre novice. Vsi danes odvzeti testi so negativni.