Search
Close this search box.

Iz glin in peska s poplavljenih območjih nastal umetniški izdelek Anje Slapničar

Zunaj spet dežuje. Ob pogledu na dežne kaplje oživijo spomini na letošnje poletje ... A v ljudeh je neskončna moč, da težke preizkušnje spreminjajo v nove priložnosti in rast.

Med poplavami, ki so prizadele celotno Koroško, ter območje Slovenj Gradca, sta glina in pesek postali nekakšen simbol trpečnosti. Anja Slapničar je iz tega ustvarila umetniški izdelek. Iz glinastih zrn in peska je v njenih rokah nastala skodelica, ki nosi v sebi ne le materialno trdnost, temveč tudi zgodbo o preobrazbi.

Anja Slapničar, s svojim izrazitim umetniškim talentom, je skozi svoje delo postala glasnik prenove in obnove. Skodelica, ki jo je oblikovala, ne nosi le funkcionalnosti, temveč je simbol moči, ki jo imajo ljudje, da iz nevšečnosti izvabijo nekaj lepega.

Anja je o svojem delu zapisala:

Naj se zemlja preroji, spet rodi, naj vzcveti! Voda naj raj kali.

Umetniški izdelek bodo dobili v dar ministri in ministrice Republike Slovenije. V preteklih dneh sta ga od MO Slovenj Gradec dobila v dar že Ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek ter Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, ki sta bila ob prejemu vidno ganjena. 

Skodelica Anje Slapničar ni le fizični objekt; je metafora za to, kako lahko neskončna moč človeškega duha vodi do ustvarjalnosti in lepote, tudi v najtežjih trenutkih. Ta zgodba nas spominja, da je v vsaki preizkušnji mogoče najti novo priložnost za rast in osebno izpopolnjevanje.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki