Search
Close this search box.

Ivarčko jezero tudi letošnjo poletno sezono z lokalno gostinsko ponudbo

Občina Ravne na Koroškem je z razpisom iskala najemnika za Ivarčko jezero.

V jesenskih mesecih, ko se je poletna sezona na Ivarčkem jezeru zaključila, je Občina Ravne na Koroškem ponovila razpis za najem jezera. Takrat se je na razpis prijavilo pet interesentov. Kdo so bili interesenti, na občini niso razkrili, šlo pa naj bi tako za lokalne, Koroške ponudnike, kot tudi ponudnike izven regije. Kot je bilo napovedano v jeseni, naj bi se pogodba za najem s potencialnim najemnikom sklenila za pet let, za simbolično ceno enega evra letno. Problematiko pri samem najemu predstavlja predvsem dejstvo, da je občina Ravne zgolj posrednik med lastnikom in podnajemnikom, velik zalogaj predstavlja tudi dotrajana infrastruktura, v obnovo katere bi moral vložiti potencialni najemnik. Zato se v jeseni Občina Ravne z nobenim od prijavljenih interesentov ni uspela dogovoriti za sodelovanje.

Za zdaj bo zgodba Ivarčkega jezera tudi letošnjo poletno sezono podobna, kot je bila lani. Da ne bi čudovito koroško jezero samevalo, bo tudi v tej sezoni del jezera v najem vzel lokalni gostinec, Rajko Kočet, poroča Večer.

Kočet je že preteklo poletje poskrbel za to, da se je na Ivarčkem jezeru nekaj dogajalo, ob vikendih je na jezero povabil Damjana Ziha, ki je poskrbel za glasbeno popestritev, prav tako je bilo poskrbljeno za gostinsko ponudbo in napihljiva igrala za otroke.

Ob tem gre poudariti, da so drugi deli Ivarčkega jezera še vedno na voljo za kakšen kratkoročni najem in da za zdaj nihče še nima ekskluzivne pravice. Kot je za Večer povedal župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, so na občini odprti za kratkoročne najeme v obliki najrazličnejših dogodkov, tudi če bi kdo želel najeti lokal pri igrišču za odbojko na mivki ali katerega od ostalih delov jezera.

Prav tako se je Občina Ravne lotila čiščenja jezera in okolice, da bo predvidoma z majem, ko se bo začela sezona na Ivarčkem jezeru, vse pripravljeno na poletno sezono. Iz jezera se bodo očistile alge, sledilo bo redno vzdrževanje jezera, prav tako se bo očistila in uredila okolica, za kar občina skrbi že vseskozi.

Naroči se
Obvestilo o
guest

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Guki
Guki
15 dni nazaj

Bolj slabo zgleda vse skup. Že en mesec čistijo šoder iz ceste in alge iz jezera kilco po kilco na teden.

Patriot@777
Patriot@777
Reply to  Guki
14 dni nazaj

Ja,kilometrina po kilco. Mogoče bodo čez 10 let gotovi! Pa tudi pešci morajo z otroci hoditi po cesti,ker so denar od sanaci poplav porabili za druge namene!!!

BANDIT
BANDIT
14 dni nazaj

Jz vam dam 2€ za 10 let kupim dol vse

Dogodki

Občina Ravne na Koroškem je z razpisom iskala najemnika za Ivarčko jezero.