Search
Close this search box.

Italijanski most v Žerjavu postavljen, prevozen še ni

V minulih dneh so most, ki ga je v ujmi prizadeti občini Črna na Koroškem donirala Italija, v Žerjavu že postavili, prevozen pa bo po zaključku še ostalih potrebnih del.
Fotografija je simbolična

Most, ki po ujmi v začetku avgusta predstavlja vnovično vzpostavitev prometne povezave za tri hiše v Žerjavu, je postavljen za stalno, njegova nosilnost je 40 ton. Dela za ureditev prevoznosti bodo predvidoma nadaljevali prihodnji teden, saj je treba med drugim urediti še dva kraka ceste. “Potrudili se bomo, da bo prevozen pred zimo,” je dejala Lesjak.

V prihodnje bi bilo na območju črnjanske občine treba postaviti še en manjši most, in sicer čez Javorski potok v Spodnjem Javorju, a mora tam koncesionar na vodotoku najprej popraviti brežino.

Sicer pa je v petkovem močnejšem deževju na območju črnjanske občine naliv dodatno načel več brežin in cest, sprožilo se je nekaj manjših plazov.

Medtem so sodelavci državne tehnične pisarne, ki ima prostore izpostave v stavbi občine Črna, v teh dneh predvsem aktivni na terenu, je povedala županja. Med drugim so občini že podali smernice za sanacijo močno načete ceste v dolini Topla. Program sanacije po poletni ujmi pa črnjanska občina še pripravlja.

Petkovo deževje je težave povzročalo tudi na območju Mestne občine Slovenj Gradec. Kot so sporočili z občine, je deževje znova sprožilo plaz v Velunji (Artviga), ki je zasul lokalno cesto, zato so bile aktivirane intervencijske službe. Težava je tudi gorvodno na gozdni cesti, kjer bo kmalu opravljen ogled, o težavah so obveščeni tudi gozdarji, so konec minulega tedna sporočili z občine.

Vir: STA

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan
Stefan
5 mesecev nazaj

Glede na lokacijo in čas, je ta most povsem NEUPORABEN ZA OBE STRANKI!
KDO SO PROJEKTANTI?
NORO RAZMETAVANJE !

Dogodki

V minulih dneh so most, ki ga je v ujmi prizadeti občini Črna na Koroškem donirala Italija, v Žerjavu že postavili, prevozen pa bo po zaključku še ostalih potrebnih del.