Search
Close this search box.

Inšpektorat za delo napoveduje poostren nadzor

Iz Inšpektorata za delo sporočajo, da so v preteklih dneh prejeli vrsto prijav, da delodajalci v svojih delovnih procesih ne izvajajo predvidenih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom ali pa so ti ukrepi delni ter pomanjkljivi. Prav tako se povečuje tudi število prijav s področja zagotavljanja pravne varnosti delavcev.

Zato bodo poostrili nadzor s področja varovanja zdravja kakor tudi s področja zagotavljanja pravne varnosti delavcev.

Na inšpektoratu poudarjajo, da so “delodajalci tudi v zdajšnjih razmerah v delovnih procesih, ki se še izvajajo, vsem zaposlenim dolžni zagotoviti tako zdravje kakor varnost pri delu.” Delodajalci se naj glede ukrepov posvetujejo z izvajalci medicine dela, ki so v teh razmerah dolžni svetovati delodajalcem. Pomembno je, kako se v redni delovni proces ustrezno vnese vidik zdravega in varnega dela.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je že izdal splošne usmeritve glede varovanja pred tveganji zaradi koronavirusa, pričakovati pa je, “da se bo zdravstvena stroka še konkretneje opredelila glede dodatnih ukrepov za primere, ko splošni ukrepi niso več zadostni oziroma jih delodajalci zaradi specifike delovnega procesa ne morejo uvesti.”

VIR: GOV.SI

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
mikke
mikke
4 let nazaj

Cena za gradbeni nadzor sicer sega med 500-5000 € glede na tole https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/arhitekt/gradbeni-nadzor-cena-in-seznam-gradbenih-nadzornikov/

Dogodki