Search
Close this search box.

Imate že pripravljene drsalke? V Mežici konec tedna odpirajo drsališče

Priprava drsališča v centru Mežice je v teh dneh v polnem teku. Če bodo vremenske razmere ugodne, boste lahko po besedah župana Dušana Krebla, drsali že ta konec tedna.

V tem času že obratuje drsališče na Rimskem vrelcu, v naslednjih dneh pa odpira svoja vrata tudi drsališče v Mežici. »Plan je, da bodo prvi drsalci lahko stopili na led že čez nekaj dni. Vse pa je seveda odvisno od vremena in temperatur,« je povedal direktor občinske uprave Blaž Šaloven.

Župan Dušan Krebl je pojasnil, da projekt financira Občina Mežica in da si želijo v Mežico privabiti tudi ljubitelje drsanja iz sosednjih občin. Omenil je precej široko turistično ponudbo in tudi možnost nastanitev. »V Mežici se trudimo tako za domačine kot tudi obiskovalce od blizu in daleč. »Veseli december« se je med ljudmi dobro prijel. Mi se bomo še naprej trudili, da bo program pester in še boljši. K sodelovanju si na vseh prireditvah želimo privabiti še več domačinov, Mežico pa narediti privlačno tudi za turiste. Kar verjamem, da nam bo korak za korakom tudi uspelo.«

»Morda bo lokacija drsališča zanimiva tudi za Črnjane in Prevaljčane,« razmišlja Šaloven in dodaja: »Komunala Mežica je že postavila ograjo, zdaj delamo led. Žal nam občinski proračun ne omogoča, da bi ga lahko delali z agregati, saj stane mesečni najem le tega več 10.000 evrov.« Zato si v Mežici želijo, da jim bo vreme naklonjeno, temperature dovolj nizke, da bodo lahko naredili kakovostno ledeno ploskev po naravni poti.

Osvetljeno drsališče na lokaciji Tenis igrišča Mežica bo odprto v popoldanskem času, predvidoma med 17.00 in 20. uro, vstop nanj bo prost. V neposredni bližini so urejena parkirišča. V hiški z urejenimi sanitariji, ki stoji ob drsališču, pa se boste lahko tudi preoblekli in odložili stvari. Za vse obiskovalce pa bo na voljo brezplačen čaj.

Drsali boste lahko vsak dan, če bodo le temperature to dopuščale. Priporočamo pa, da spremljate občinsko spletno stran, kjer vas bodo sproti obveščali o stanju ledu in možnostih drsanja.

Torej vabljeni v Mežico, kjer se lahko poleg drsanja, razvajate v brunarci pri Kajžarjevih, se sprostite v savni ali ogledate različne turistične znamenitosti, med drugim tudi Podzemlje Pece, kamor vas vljudno vabijo tudi v času prireditve Gradovi kralja Matjaža v Črni.

27. Gradovi kralja Matjaža na novi lokaciji

Dogodki