Huda ura: V Mislinji poplavilo objekte, poškodovalo več lokalnih cest, narasla voda odnesla nekaj mostov (VIDEO in FOTO)

Slovenijo je v torek zvečer zajela hladna fronta z močnimi nalivi in vetrom. Neurja so se pojavljala po vsej državi razen na Primorskem. Gasilci so črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, odstranjevali podrta drevesa, nameščali protipoplavne vreče, pokrivali poškodovane strehe in gasili požare, ki so jih povzročile strele.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so imeli gasilci največ dela v občinah Mislinja, Radlje ob Dravi, Črnomelj, Dobrepolje, Velike Lašče, Slovenske Konjice, Rogaška Slatina, Kungota, Slovenska Bistrica in Sveti Jurij ob Ščavnici.

VIDEO: Neurje na območju Doliča

V občini Mislinja je neurje z močnim vetrom in nalivi poplavilo več stanovanjskih in poslovnih objektov, poškodovalo več lokalnih cest, narasla voda pa je odnesla nekaj mostov. Narasla reka Paka je v Gornjem Doliču uničila most lokalne ceste Gornji Dolič-Kozjak.

FOTOGALERJA

FOTOGALERIJA

Močno neurje je zopet poplavilo Gozdarsko cesto v Mislinji, vendar tokrat še huje kot pred nekaj dnevi. Zalivalo je kleti, hiše, sprožilo nekaj plazov in izpodkopalo nekatere ceste, ki so neprevozne. Gasilci so posredovali na 18 lokacijah do poznih ur. Črpali so vodo, čistili zamašene propuste, postavljali protipoplavne vreče ter si pomagali z delovnimi stroji. Zaradi večjega obsega so vzpostavili tudi štab vodenja v gasilskem domu, so sporočili iz PGD Mislinja.

FOTOGALERIJA

FOTOGALERIJA – Gozdarska cesta po Neurju

Včeraj je na žalost narava spet pokazala, kako nemočni smo, ko se razbesni neurje. Operativna enota je posredovala na osmih različnih lokacijah – črpanje vode, prekrivanje plazov, sprostitev pretočnosti vodotokov, zaščita objektov in cest. Upamo, da naslednji dnevi ne bodo prinesli ponovitve včerajšnjega dogajanja,” so po včerajšnji noči na Facebooku zapisali gasilci PGD Dolič-Šentflorjan.

FOTOGALERIJA

V občini Dravograd je meteorna voda zalila ulico v Otiškem Vrhu. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu, ki so vodo prečrpali.

Na relaciji Radlje – Ožbalt je voda zalila cesto. Na relaciji Podvelka – Ribnica na Pohorju je promet oviralo podrto drevo.

V naseljih Loče v občini Slovenske Konjice, Male Rodne v občini Rogaška Slatina in Tribuče v občini Črnomelj so strele povzročile požar na stanovanjskih objektih.

V kraju Svinjsko v občini Sevnica je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje, v naselju Koretno v občini Šmarje pri Jelšah pomožni objekt. Na Ptujski cesti v Račah je strela udarila v električni daljnovod in pretrgala kable.

V Spodnji Novi vasi v občini Slovenska Bistrica je meteorna voda zalila piščančjo farmo. Pri tem so gasilci poleg črpanja vode pomagali lastniku umakniti na suho 3000 piščancev.

Zaradi močnih nočnih nalivov je poplavilo več cest. V Bresterniški grabi v Mestni občini Maribor je zaradi tega zapora ceste na razcepu Sredma-Medič. Obvoz poteka čez Medič, so sporočili z občine.

Zaradi močnega deževja so narasli potoki. Voda je ponekod prestopila strugo in začasno ogrožala nekaj objektov. Močno poškodovani sta dve stranski cesti,” je za STA danes povedal poveljnik mariborske civilne zaščite Samo Robič.

Vodja regijskega centra za obveščanje Dejan Kosi je dejal, da so meteorne vode vdrle v več objektov v Selnici ob Dravi in Kungoti, zato so gasilci pomagali pri njihovem izčrpavanju. V Šentilju je veter odkril streho objekta, v Makolah se je sprožil večji plaz.

Vir: STA, SPIN, PGD Mislinja, PGD Dolič-Šentflorjan

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije