Search
Close this search box.

Hrvaška policista bosta pomagala zagotavljati varnost tudi na Kopah

Slovenskim policistom, ki zagotavljajo varnost na snegu, sta se 3. januarja 2022 pridružila tudi hrvaška policista. Pri delu med zimsko turistično sezono bosta pomagala na smučiščih na območju Rogle, na Kopah in v Kranjski Gori. V začetku januarja je namreč smučarska sezona na vrhuncu, hkrati pa je to tudi obdobje šolskih počitnic na Hrvaškem, ki jih precej hrvaških turistov izkoristi za rekreacijo na slovenskih smučiščih.

VIDEO: Mednarodno sodelovanje policistov na smučiščih

Hrvaška policista (Dražen Suknaić in Dejan Kosanović) bosta v času, ko je na smučanju v Sloveniji večje število hrvaških državljanov (med 3. in 16. januarjem 2022), na območju policijskih uprav Celje in Kranj pomagala pri sporazumevanju z njimi, jim svetovala v primeru morebitnih nevšečnosti ter pomagala hrvaškim državljanom pri stikih s hrvaškim veleposlaništvom v Sloveniji. Med primeri uspešnega posredovanja so bili v preteklosti na primer izguba hrvaškega otroka na smučišču, izguba potovalnih listin ipd.

Tako so ta teden novinarski konferenci na Rogli podrobneje predstavili sodelovanje s hrvaškimi policisti med zimsko turistično sezono, ki poteka že vse od leta 2013. O pomenu tovrstnega sodelovanja so spregovorili Alojz Sladič, vodja Oddelka za splošno varnost in varnostno načrtovanje v Sektorju splošne policije na Generalni policijski upravi, Srečko Jarc, slovenski policijski ataše v Zagrebu, in Josip Bukvić, pomočnik načelnika Uprave policije pri hrvaški policiji.

Vsi so dosedanje sodelovanje ocenili kot zelo dobro, predvsem v smislu preventive in učinkovitejšega sporazumevanja s hrvaškimi državljani. Sicer pa sodelovanje poteka obojestransko odlično, saj slovenski policisti v poletni sezoni pomagajo hrvaškim kolegom pri delu v njihovih obmorskih letoviščih. Predstavniki slovenske policije so tudi izrazili zadovoljstvo, da lahko po lanskem “premoru” oz. prekinitvi projekta Varna turistična sezona zaradi poslabšanih epidemioloških razmer zaradi covida-19 letos ponovno izrečejo dobrodošlico hrvaškima kolegoma in se jima že vnaprej zahvalijo za njuno neprecenljivo pomoč pri premoščanju jezikovnih vrzeli in pri različnih varnostnih dogodkih oz. težavah, v katerih se bodo tako ali drugače znašli hrvaški državljani.

Hrvaška policista pa boste lahko v teh dneh srečali tudi na Kopah, kjer obratujejo vse naprave, za obiskovalce je na razpolago tudi brezplačno testiranje, ponujajo pa tudi ugodne smučarske karte. Več informacij o največjem smučišču na Koroškem najdete na njihovi Facebook strani TUKAJ ali na spletni strani TUKAJ.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miha
miha
2 let nazaj

Na povezavah se bota spomnala na Titove cajte iz leta 50.

Dogodki