Search
Close this search box.

Holmec so danes zavzeli gasilci, reševalci in druge pristojne službe. To je razlog … (VIDEO in FOTO)

Kot vsako leto je tudi letos mesec oktober namenjen spodbujanju ozaveščenosti o pomembnosti preventive na področju požarne varnosti.

Kot vsako leto je tudi letos mesec oktober namenjen spodbujanju ozaveščenosti o pomembnosti preventive na področju požarne varnosti. V ta namen so danes na območju Holmeca, na kmetiji Gradišnik, organizirali veliko mednarodno vajo “Holmec 2019”, na kateri je sodelovalo približno 130 avstrijskih in slovenskih gasilcev, reševalcev, gorskih reševalcev in članov civilne zaščite.

Oktober mesec požarne varnosti je letos namenjen zvišanju požarne varnosti v večstanovanjskih stavbah. Projekt so pripravili Uprava RS za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije in Slovensko združenje za požarno varstvo. S sloganom Za požarno varnost v večstanovanjskih stavbah skrbimo vsi, želijo lastnike in uporabnike stanovanj v večstanovanjskih stavbah opomniti na pomen požarne varnosti. Zanjo je treba poskrbeti v skupnih prostorih, na zunanjih površinah in v stanovanjih. Določene naloge s področja varstva pred požarom morajo izvajati tudi upravniki kot pooblaščenci etažnih lastnikov. Več o projektu najdete TUKAJ.

VIDEO: Vodja mednarone vaje “Holmec 2019” Dejan Stijepić po današnji vaji

[aiovg_video id=101779]

Preprečevanje požarov je pomembno, zato so za ozaveščanje stanovalcev pripravili zgibanko, plakat, telop in priporočila za lastnike in uporabnike stanovanj. Slikovno gradivo je oglaševano tudi na avtobusih LPP. Za upravnike je pripravljeno posebno gradivo (besedilo in Power Point predstavitev). Gasilska društva po Sloveniji pa v ta namen ves oktober pripravljajo tudi različna izobraževanja, dneve odprtih vrat, občanom ponujajo brezplačen pregled gasilnih aparatov ter organiziralo številne druge aktivnosti, med katere sodijo tudi preventivne vaje, kot je bila današnja na območju Holmeca, ki sta si jo med drugim ogledala tudi župan Prevalj dr. Matic Tasič in posalnec v DZ Jani Prednik

Na vaji so sodelovali člani PGD Prevalje, PGD Črna na Koroškem, PGD Mežica, PGD Kotlje, PGD Ravne na Koroškem, KGZ Ravne na Koroškem, GRS Koroške, ZRCK Koroške, Reševalna postaja Pliberk, gasilci iz Pliberka (Bleiburg), Vogrče (Rinkenberg), Libuč (Löibach), Bistrice pri Pliberku (Feistritz ob Bleiburg) in predstavniki CZ Prevalje.

Na pomoč!

Kot vsako leto je tudi letos mesec oktober namenjen spodbujanju ozaveščenosti o pomembnosti preventive na področju požarne varnosti.