Search
Close this search box.

Hoferjevim zaposlenim ponovno povišali plače, tudi letos bo zaposlene razveselil regres v višini 1700 evrov

Pri HOFERju so letos s 1. januarjem svojimsodelavkam in sodelavcem ponovno povišali plače. Panožno nadpovprečno plačilo tudi v 2021 bistveno presega zakonsko določeno minimalno plačo, ki znaša 1024,24 evrov. HOFERjeva prodajalka oz. prodajalec tako za 40 ur/teden prejme 1712 evrov bruto, s čimer njihovo plačilo za 67 % presega minimalno plačo.V dveh letih pa se je plačilo HOFERjeve prodajalke oz. prodajalca povišalo za kar 25 %.Tudi letos bo zaposlene razveselil regres v višini kar 1700 evrov.

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1900 zaposlenih ter 89 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, katerih večino ponudbe predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 vrst izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem vedno ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih. Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) in ALDI Magyarország (Madžarska) ter ALDI Italija.

HOFERjevim prodajalkam in prodajalcem v zadnjih dveh letih kar 25% višje plačilo. Trgovec po lanskoletnem rekordnem dvigu, tudi v 2021 z enim najvišjih dvigov plač v 15 letih.

Poslovna politika podjetja HOFER je, da višino plač skrbno analizira ob izteku vsakega koledarskega leta, čemur sledi prilagoditev plač. Po lanskoletnem rekordnem dvigu plač – takrat so bili zaposleni v prodaji in logistiki deležni kar 18-% povišanja – so tudi letos ponudili enega najvišjih dvigov v zgodovini podjetja. Tokrat so plače v logistiki in prodaji v povprečju povišali za dodatnih 7 %, so sporočili iz omenjenega podjetja.

Poleg dviga plač pa je v preteklem letu znotraj podjetja HOFER napredovalo več kot 100 zaposlenih, ki so bili tako deležni še spodbudnejšega mesečnega plačila in s tem možnosti razvoja svoje kariere.

HOFERjeva prodajalka oz. prodajalec prejme 1712 evrov bruto plače

“Sodelavke in sodelavci v prodaji so že v preteklih letih prejemali nadpovprečno visoko plačilo v trgovski panogi. Tudi letos plačilo bistveno presega slovensko minimalno plačoZaposleni v prodaji za delo 30ur/teden v najvišjem plačilnem razredu prejme plačilo 1284 evrov bruto, kar za 25,4 % presega slovensko minimalno plačo za 40ur/teden. Tako za četrtino krajši delavnik prejmejo četrtino višje plačilo. Prodajalke in prodajalci za 40 ur/teden ob tem v najvišjem plačilnem razredu prejmejo 1712 evrov bruto, s čimer njihovo plačilo slovensko minimalno plačo presega za kar 67 %. Poleg tega še polni regres 1700 evrov,” so navedli pri Hoferju.

Poleg tega pa bo HOFERjeve zaposlene tudi tokrat junija razveselil regres v vrednosti 1700 evrov (za polni delovni čas), pripada pa jim tudi:

  • najvišje zakonsko določeno nadomestilo za prehrano (6,12 evrov/dan),
  • maksimalno neobdavčeno povračilo stroškov za prevoz na delo (0,18 evrov/km),
  • decembrsko izplačilonagrade za poslovno uspešnost v znesku 240 evrov,
  • dodatno HOFER zaposlenim vplačuje tudi v drugi steber pokojninskega zavarovanja.

Lansko jesen uvedli inovativen zaposlitveni model – »HOFER (po)polni delovni čas«

Trgovec je lansko jesen uvedel izjemno novost na področju zaposlovanja; zaposlitveni model »HOFER (po)polni delovni čas«, s katerim želi pri sodelavkah in sodelavcih v prodaji in logistiki, ki so bili do sedaj večinsko zaposleni za krajši delovni čas (zaradi specifike trgovinske panoge), poskrbeti za izenačitev socialnih pravic z zaposlenimi za polni delovni čas. Novi zaposlitveni model tako združuje prednosti zaposlitve za polni delovni čas in hkrati ohranja krajšo delovno obveznost. To pomeni, da v povprečju na teden delajo 10 ur manj, vseeno pa jim pripadajo vse socialne pravice polnega delovnega časa. Po uspešno zaključenem testnem obdobju so z letom 2021 zaposlitev za polni delovni čas ponudili vsem zaposlenim v prodaji in logistiki, ki so pri podjetju aktivno vsaj dve leti.

Cilj je dolgoročno dvigniti ugled poklica

Tako dvigi plač kot uvedba zaposlitvenega modela »HOFER (po)polni delovni čas« so koraki podjetja HOFER, s katerimi želijo dvigniti ugled poklica prodajalke in prodajalca. Kako pomembna je trgovinska panoga se je še posebej izkazalo v zadnjem letu, ko so bile prodajalke in prodajalci poleg preostalih poklicev kritičnih panog eni izmed junakov v prvih vrstah. Zaradi tega se je trgovec po spomladanskem izplačilu kriznega dodatka tudi decembra 2020 odločil, da bo samoiniciativno izplačal krizni dodatek in sicer vsem svojim zaposlenim.

Teo Marsel, direktor financ in administracije: »Pri HOFERju si že od nekdaj prizadevamo, da so naši delovni pogoji več kot fer in da so sodelavci z delom pri podjetju zadovoljni. Veseli smo, da lahko po lanskoletnem rekordnem dvigu plač predvsem v prodaji, tudi letos vsem našim sodelavkam in sodelavcem omogočimo takšen dvig plačil. Dolgoročno verjamemo, da bo to prispevalo k ugledu poklica in celotne trgovinske panoge.«

Besedilo: Hofer

Dogodki

Pri HOFERju so letos s 1. januarjem svojimsodelavkam in sodelavcem ponovno povišali plače. Panožno nadpovprečno plačilo tudi v 2021 bistveno presega zakonsko določeno minimalno plačo, ki znaša 1024,24 evrov. HOFERjeva prodajalka oz. prodajalec tako za 40 ur/teden prejme 1712 evrov bruto, s čimer njihovo plačilo za 67 % presega minimalno plačo.V dveh letih pa se je plačilo HOFERjeve prodajalke oz. prodajalca povišalo za kar 25 %.Tudi letos bo zaposlene razveselil regres v višini kar 1700 evrov.