Search
Close this search box.

Gremo na Uršljo goro, na zimsko kulturno srečanje

V soboto, 11. 1. 2020 člani Planinskega društva Prevalje in moški pevski zbor Vres prirejajo že tradicionalna Zimska kulturna srečanja na Uršlji gori 2020.

Tradicionalna, že 35. Zimska kulturna srečanja na Uršlji gori bodo s prepevanjem popestrili Vresovci, člani Planinskega društva Prevalje pa bodo poskrbeli za recital. Zimska kulturna srečanja na Uršlji gori so načeloma vsako prvo soboto v letu, letos pa so se organizatorji odločili za drugo soboto v januarju.

Kulturni program se bo v koči na Uršlji gori pričel ob 11. uri, ne glede na to kakšno bo vreme. Program, ki ga pripravljajo bo dolg približno 45 minut, nato pa bo sledilo druženje s planinci.

Moški pevski zbor Vres je zbor, ki je globoko vraščen v koroška tla. Članstvo v zboru članom pomeni ne samo srečanja in ljubezen do glasbe, ampak jim pomeni in prinaša ponos, pripadnost petju, druženju, kraju in koroškim ljudem.  “In je še več. Vres je način življenja za pevce in njihove družine, za prijatelje. Je kulturna institucija koroške ponosa in pokončnosti: živa utemeljitev in potrdilo naše slovenske – koroške identitete. Ubrano moško petje je najvišji cilj, je smisel in je energija, ki nastaja in raste iz harmonije druženja, čvrstih vezi in prijateljevanja”, sta o zboru, ki deluje že vrsto let, zapisala Košuta in Fras.

Planinsko društvo Prevalje že dolga leta oskrbuje in vzdržuje planinski dom na Uršlji gori. Njegove dejavnosti (med katerimi se ne sme pozabiti vsakoletnih kulturnih srečanj) potekajo predvsem v prizidku, zgrajenem v letu 1984, saj je stari del, za katerega lastništvo si PD Prevalje prizadeva, v lasti PZS.

VIR: MoPZ Vres in Planinsko društvo Prevalje

Dogodki