Search
Close this search box.

Grajski piknik v Šmiklavžu ponuja ogled komedije in zabavo z ansamblom Fenomeni

Na 31. Grajskem pikniku si boste lahko ogledali komedijo Moj Vinko in zaplesali ob zvokih odličnega ansambla Fenomeni.

Organizatorja Kulturno društvo Šmiklavž in Vaška skupnost Šmiklavž, organizirata tradicionalni 31. Grajski piknik, ki bo v soboto, 1. julija 2023, s pričetkom ob 15. uri na igrišču pri Osnovni šoli Šmiklavž.

Za vse obiskovalce pripravljajo pester kulturni program, z otvoritvijo igral ter pitnika pred šolo. V okviru praznovanja vaškega praznika se bodo podelila tudi priznanja VS Šmiklavž.

Grajski piknik bo otvorila domača dramska skupina, s hudomušno komedijo Moj Vinko, katero igro je napisal Anton Žumbar, za kulturno društvo pa jo je priredil Blaž Hriberšek.

Moj Vinko: V idilično podeželsko vasico Žabji dol se iz Nemčije vrne mlad, simpatičen in bogat Potočnikov Jure. Umirjen vsakdanji ritem vaškega življenja se obrne na glavo. Predstava govori o dveh parih, ki imata več skupnih lastnosti. Ženi sta zelo opravljivi, moža rada uideta v gostilno, Marinka je spodobno in navihano mlado dekle. Med njimi se pojavi veliko zanimanje za mladega šarmerja, ki se do sedaj zveste žene in nedolžna dekleta podajo v lov za njim. Pri tem niso pomembne sorodstvene vezi, še manj pa prijateljstvo.

Vabljeni vsi, da se hudomušni komediji nasmejite in si popestrite poletni dan. Za vas pripravljajo odlično zabavo, saj bodo zanjo ter za ples poskrbeli odlični fantje iz skupine Fenomeni.

31. Grajski piknik poteka v okviru prireditev Slovenjgraškega poletja. Grajski piknik je prvotno potekal na idilični lokaciji pri gradu Vodriž, od leta 2017 pa je prireditev prestavljena k Osnovni šoli Šmiklavž.

Dogodki

Na 31. Grajskem pikniku si boste lahko ogledali komedijo Moj Vinko in zaplesali ob zvokih odličnega ansambla Fenomeni.