Search
Close this search box.

Gradnja vrtca na Ravnah se je podražila, selitev prestavljena

Na Ravnah na Koroškem se gradnja novega 12-oddelčnega vrtca bliža zaključku, a novi vrtec vrata za malčke še ne bo odprl 1. septembra, ampak nekoliko kasneje, je za STA povedala ravnateljica Vrtca Ravne Mateja Hovnik. Tekom gradnje so bile k naložbi dodane nekatere spremembe. Vrednost naložbe se je povišala na 4,5 milijona evrov z DDV.

Temeljni kamen za novi vrtec so položili 2. junija lani, ko so na Ravnah vrednost naložbe ocenjevali na 3,1 milijona evrov.

Takrat je župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen dejal, da občina naložbe ne bi uspela uresničiti, če ne bi bila uspešna na razpisu ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Na razpisu ministrstva je namreč za naložbo prejela 1,17 milijona evrov.

Poleg tega je predvideno še sofinanciranje iz sredstev Eko sklada v višini 587.000, preostalo bo dodala občina, ki je tudi zaradi višje vrednosti te naložbe pripravila rebalans letošnjega proračuna. Svetniki so ga potrdili na seji 6. julija.

Med gradnjo vrtca se je pojavilo več predlogov sprememb, zaradi katerih se je povišala vrednost naložbe na skupno 4,5 milijona evrov (z DDV), so za STA pojasnili na občini.

Med drugim so po podanem predlogu pripravili prostor oz. temelje za dve dodatni igralnici, pri čemer se bo ravni plato do izgradnje dodatnih igralnic lahko uporabljal kot igralna površina. Poleg tega so v večnamenski avli zgradili dodatno etažo, uredili so en dodatni vhod, v povezavi z bližnjo pešpotjo, ki je bila v zelo slabem stanju, pa so sklenili, da je za zagotovitev varnosti potrebno zgraditi škarpo na zemljišču ob vrtcu, ki bo preprečevala zdrs brežine.

“Nekaj dela je še v notranjosti vrtca, prav tako je potrebno še urediti okolico. Upam, da gremo čim prej v nove prostore,” je dejala ravnateljica Vrtca Ravne Mateja Hovnik. Točni datum selitve še ni znan, ne bo pa to 1. september, je povedala in dodala, da bo zagotovo kakšen mesec zamika.

Vrtec Ravne ima skupno tri enote, poleg dveh na Ravnah še eno v Kotljah. Za novo vrtčevsko leto ima za zdaj oblikovanih 23 oddelkov, kot jih je tudi v iztekajočem se vrtčevskem letu, bodo pa verjetno do konca letošnjega koledarskega leta odprli še en oddelek za otroke, ki s 1. septembrom še ne izpolnjujejo pogoja za vključitev v vrtec. Novi oddelek bo v stavbi novega vrtca, tako da bo potem tam zapolnjenih vseh 12 oddelkov. Skupno je sicer v novo vrtčevsko leto v zdaj oblikovanih 23 oddelkih vpisanih 424 otrok.

Z novo vrtčevsko stavbo na Ravnah na Koroškem nadomeščajo dotrajano enoto vrtca Solzice na Čečovju, ki je bila zgrajena leta 1973, za tem pa so v ravenski občini vrtčevski enoti zgradili še v letih 1981 in 1984. Nov vrtec bo v primerjavi z zdajšnjim imel večje in svetlejše prostore, imel bo tudi avlo oz. večji prireditveni prostor, novost bo tudi senzorna soba, zaposleni bodo dobili zbornico in kabinete za individualno delo, vrtec bo imel tudi knjižnico.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Janez
Janez
1 leto nazaj

Zakaj ob članku ni še imena avtorja oz. avtorice?