Search
Close this search box.

Gradnja telovadnice in lesarskih delavnic Šolskega centra SG v zaključni fazi

Na območju Šolskega centra Slovenj Gradec je v zaključni fazi gradnja telovadnice in lesarskih delavnic, ki predstavljajo prvo fazo 14,9 milijona evrov vredne naložbe. Manjka še oprema. Predvidoma bodo dijaki te nove prostore začeli uporabljati septembra. Medtem se je začela tudi druga faza naložbe, stekla je namreč tudi gradnja stavbe šole.

Gradbena in obrtniška dela v novi telovadnici in lesarskih delavnicah so v zaključni fazi, izvajajo se le še tista dela, ki so vezana na dobavo opreme. Terminski načrt predvideva, da bi uporabno dovoljenje za telovadnico in lesarske delavnice pridobili v avgustu.

“Predvidevamo, da bo vse pripravljeno za novo študijsko leto. Odvisno pa je seveda od same dobave opreme,” je za STA pojasnila direktorica Šolskega centra Slovenj Gradec Gabrijela Kotnik in opozorila, da se lahko pri dobavi opreme pojavijo upravičene zamude zaradi okoliščin ob epidemiji novega koronavirusa.

Stekla pa je tudi že druga faza naložbe. Ta predvideva gradnjo stavbe šole. Za drugo fazo je bil v okviru javnega razpisa za izvedbo gradbenih in obrtniški del izbran izvajalec Strabag. Predvideno je, da bi bila dela pri gradnji stavbe šole zaključena v letu 2021, je pojasnila Kotnikova.

Naložba v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec je trenutno največja naložba v srednješolsko izobraževanje v Sloveniji. Večino sredstev za gradnjo zagotavlja ministrstvo, del prispeva Eko sklad, zemljišča je odstopila Mestna občina Slovenj Gradec.

Ko bodo gradnje zaključili, bo slovenjgraški šolski center v vseh novih objektih pridobil več kot 8400 kvadratnih metrov bruto novih površin. S tem bo šolski center, kjer se to šolsko leto izobražuje 1017 dijakov, uredil pereče prostorske težave. Pouk namreč zdaj izvaja na petih, deloma tudi najetih lokacijah po Slovenj Gradcu.

Dogodki