Gospodu s težko osebno zgodbo in zdravstvenimi težavami lahko pomagate tudi vi

Udarnik MC Velenje, skupina prostovoljcev, ki družinam ali posameznikom v Velenju ali okolici brezplačno ponujajo kakršnokoli pomoč na domu, okoli hiše, v gozdu (razne selitve, čiščenje, adaptacije stanovanj, hišna opravila, košnja trave, čiščenje gozdov, urejanje okolice, kidanje snega, pomoč pri naravnih nesrečah, razne inštrukcije, obdarovanja in animacije otrok ...), so se tokrat odločili, da bodo na pomoč priskočili starejšemu gospodu, za pomoč pa so zaprosili tudi javnost.

V teh dneh smo v sodelovanju s CSD na pomoč priskočili starejšemu gospodu, ki zaradi težke osebne zgodbe in zdravstvenih težav sam več ni zmožen poskrbeti za svoje normalne pogoje bivanja. Naš del je gospodu znova vzpostaviti osnovno ”higieno” in pogoje bivanja, na vas pa se obračamo s prošnjo po kuhinjski mizici s stolom, delujočim kotličkom za wc, jogijem 90×200, brisačah, sesalcem, posteljnini in oblačilih za gospoda,” so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na Facebook profilu Udarnik MC Velenje.

Delo bodo opravili člani ekipe Udarnik MC Velenje, ki so na njihovem Facebooku še navedli, da CSD Velenje gospodu aktivno ureja novo nastanitev, do takrat pa mu bodo “udarniki” z vašo pomočjo omogočili dostojnejše življenje.

Če lahko pogrešite kaj od naštetega, smo dosegljivi na inbox ali mail: andrej.cvernjak@mc-velenje.si, so še zapisali na Facebook profilu Udarnik MC Velenje, kjer prosijo, da se neprimernih komentarjev vzdržite.

Pri tem naj še dodamo, da prostovoljci Udarnik MC Velenje pomoč ponujajo tistim, ki si zaradi slabšega socialnega stanja ne morejo privoščiti dodatne pomoči, starejšim osebam in tistim, ki zaradi zdravstvenih omejitev dela ne zmorejo opraviti sami.

Na pomoč pa priskočijo tudi raznim organizacijam, zavodom in društvom, ki delujejo v korist lokalne skupnosti. Aktivnosti so razširili tudi na akcije, v katerih obiskujejo in animirajo različne skupine socialno/družbeno izključenih skupin (brezdomne osebe, begunce, starostnike, varovanke Varne hiše, otroke v bolnišnicah, varovance prevzgojnih zavodov …). Usmerili pa so se tudi v socialno-družbeno vključevanje mladih z manj priložnosti v skupne projekte in usmerjeno socialno delo na terenu. Več o njihovem delovanju si lahko preberete TUKAJ. Lahko pa se jim tudi pridružite ali pa jih prosite za pomoč.