Search
Close this search box.

Gospa Koletnik iz slovenjgraškega doma starostnikov praznovala 90 let

V slovenjgraškem domu starostnikov svojim stanovalcem poleg rednih dejavnosti vsak teden pripravijo vrsto zanimivih aktivnosti. Ta teden so praznovali 90. rojstni dan njihove sostanovalke, obeležili so svetovni dan Alzheimerjeve bolezni ter si ogledali film. Kaj so še počeli?

V slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov je ta teden častitljivih 90 let praznovala njihova stanovalka, gospa Koletnik. Da je bilo praznovanje lepše, ji je ob jubileju zapel in zaigral koroški kantavtor Milan Kamnik.

Pri tem so v Koroškem domu starostnikov omenili tudi njihovo najstarejšo stanovalko, gospo Ivano Vranjek, ki je prejela priznanje Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

Tudi ta teden je bil v domu razgiban, saj so poleg rednih aktivnosti v sredo na enotah potekali sestanki z vodjo, gospo Marjano, ki je bila stanovalcem na voljo za vsa vprašanja. V četrtek so se odpravili na krajši sprehod okrog doma in s tem obeležili Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni in se na ta način spomnili na tiste, ki se ne morejo spomniti. V petek pa bil dan za kino, ogledali so si film Vesna.

VIR: Koroški dom starostnikov

Dogodki