Gorska reševalna služba Koroške bogatejša za novo intervencijsko vozilo

Minister za obrambo Matej Tonin bo popoldne na slovesnosti v novih prostorih Gorske reševalne službe Tržič društvom gorske reševalne službe v uporabo predal nova intervencijska vozila, katerih nakup je sofinancirala Uprava RS za zaščito in reševanje, so sporočili z ministrstva za obrambo.
Toyota-Land-Cruiser-11.5.2021-scaled

Kot so zapisali, je uprava za zaščito in reševanje lani s sofinanciranjem omogočila nakup šestih intervencijskih vozil, ki jih bodo v uporabo prejela društva gorskih reševalnih služb Ljubljana, Škofja Loka, Kranj, Tolmin, Radovljica in Gorska reševalna služba Koroške.

Prav tako je uprava skupaj z občino Tržič poskrbela, da so gorski reševalci Gorske reševalne službe Tržič letos dobili prostore za opravljanje dejavnosti.

Gorska reševalna zveza Slovenije je zveza sedemnajstih društev in postaje gorske reševalne službe, ki prostovoljno pomagajo in rešujejo v nesrečah v gorah in na drugih težje dostopnih terenih. Dejavnost gorskega reševanja sofinancirajo uprava za zaščito in reševanje, Fundacija humanitarnih in invalidskih organizacij ter donacije fizičnih in pravnih oseb. Vsa sredstva so namenjena pokrivanju stroškov za izvajanje reševanja in usposabljanja ter nakupu opreme, ki jo gorski reševalci nujno potrebujejo pri reševanju, so v sporočilu za javnost še zapisali na ministrstvu za obrambo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.