Golob: “Danes je za Občino Vuzenica zgodovinski dan, saj sem z izvajalci podpisal pogodbo o obnovi in dograditvi Kulturno upravnega centra”

Kot smo že poročali, bodo v Vuzenici uredili kulturno-upravni center. Občina ga bo uredila v večnamenski stavbi, v kateri je že zdaj med drugim dvorana za kulturne in druge prireditve. V objektu, ki ga bodo obnovili in dogradili, bo po novem prostore imela tudi občinska uprava. Naložba je vredna 1,7 milijona evrov. Danes pa so z izvajalci del podpisali tudi pogodbo.
187442482_953903302031431_1140940274731445801_n

“Danes je za Občina Vuzenica zgodovinski dan, saj sem z izvajalci podpisal pogodbo o obnovi in dograditvi Kulturno upravnega centra v Vuzenici. Za našo majhno občino je to zelo velik dogodek, saj je po skoraj 60 letih največja investicija v kulturne objekte. Projekt obnove kulturnega doma je vreden 1.766.000 € od tega smo zanj na razpisu Ministrstva za kulturo prejeli 500.000 €,” je po podpisu pogodbe na Facebook profilu zapisal župan Franjo Golob.

Z obnovo boo pridobili nov in posodobljen objekt, ki bo po županovih besedah lahko še desetletja služil namenu. V novih in obnovljenih prostorih bo preurejen vhod in servisni del za dvorano, godbena soba za Vaška Godba Vuzenica, enota Knjižnice Radlje ob Dravi, večnamenska sejna soba, krajevni urad in prostori uprave Občine Vuzenica. Objekt bo imel tudi ustrezno urejen dostop za invalide z dvigalom, je napovedal župan.

Izvajalca del, podjetji Kuster Invest in SGP Pokeržnik, bosta z deli pričela že v tem tednu. Projekt pa mora biti končan do konca letošnjega leta, je v sporočilu za javnost navedel Golob in dodal: “Iskreno se zahvaljujem ministrstvu za kulturo za namenjena sredstva in obema izvajalcema, ki sta pogumno vstopila v izvedbo projekta.”

Uprava občine Vuzenica ima trenutno prostore urejene v vuzeniškem gasilskem domu ob vstopu v kraj, od prihodnjega leta pa bodo prostori občinske uprave v na novo urejenem kulturno-upravnem centru na Sejmarski ulici. Kaj bo z zdajšnjimi prostori občinske uprave v gasilskem domu, še ni točno znano, med drugim bo treba dokončno dogovoriti etažno lastnino v gasilskem domu, je pred dnevi za STA pojasnil župan.

Vir: Facebook Franjo Golob, STA

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.