Search
Close this search box.

Gmajna zopet oživela v svetlih lučkah in prazničnem duhu Božiča (FOTO)

Minuli konec tedna je Gmajna ponovno zaživela v pravljičnem vzdušju, saj so zasijale božične lučke.

Praznično vas okrašujejo že nekaj let, na pobudo krajana Darjana Mlinška in na željo vseh ostalih, ki jim vse to veliko pomeni. Ob druženjih se pogosto porajajo nove ideje in zamisli, ki jih včasih tudi realizirajo. Predvsem pa je bistvo tega druženje in ohranjanje dobrega vzdušja v kraju.

V Božični vasi lahko vidite adventni venček, na katerem vsako nedeljo skrbno prižgejo svečko in dvojne jaslice, ki so seveda simbol Božiča. V tem prazničnem času krasijo skoraj vsak dom, pri njih pa povezujejo celo vas, kot nekakšen simbol dobrih odnosov med sosedi. Zraven stoji tudi cerkev, ki je bila zgrajena s posebno željo v srcu enega krajana in njegove družine, ter vsebuje tudi zvon želja, na katerega lahko obiskovalci pozvonijo. Vse skupaj pa lahko spremljate ob lepi božični glasbi. Na drugem delu je postavljen severni pol, kjer so doma Božičkovi pomočniki, ki pridno zavijajo darila. Seveda so jeleni že pripravljeni na njihovo najdaljšo noč v letu in tudi Božiček že čaka na otroke, ki jih bo lahko obdaril. Vse skupaj pa pod budnim očesom spremlja božična dama, ki kar žari v vsej svoji veličini.

Krajani Gmajne vas z veseljem vabijo, da si ogledate kaj so pripravili, saj objektiv nikakor ne more ujeti tega, kar lahko ujame oko in čuti srce. Vas so odeli v barve mnogih lučk s spremljavo prazničnih melodij.

Božična vas bo postavljena vse do 6. januarja 2024. Najdete jo na Gmajni, nasproti naselja Pameče, kjer vas bo pričakala takoj, ko boste prečkali reko Mislinjo ali pa se boste sprehodili po kolesarski poti Štrekna.

“Hvala vsem, ki ste z veseljem pomagali, da nam je zopet uspelo. Z dobro voljo in iskrenimi nameni se vse da,so zapisali na Facebook profilu Naša lepa Gmajna.

Vir: FB Naša Gmajna

Fotogalerija

Dogodki

Minuli konec tedna je Gmajna ponovno zaživela v pravljičnem vzdušju, saj so zasijale božične lučke.