Glede na pojavnost okužb Koroška na tretjem mestu, vlada jutri o morebitnem dodatnem sproščanju ukrepov

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 je vladna govorka Maja Bratuša predstavila podrobnejše podatke glede novih okužb in stanja v bolnišnicah, pri tem pa opozorila, da bo zaradi prazničnega ponedeljka realnejša epidemiološka slika v Sloveniji znana jutri oziroma v prihodnjih dneh.

V ponedeljek so v Sloveniji ob 11.253 testiranjih potrdili 357 okužb z novim koronavirusom, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Včeraj je bilo opravljenih 1.493 PCR testiranj. Potrjene so bile 204 nove okužbe. Opravljenih je bilo tudi 9.760 hitrih antigenskih testov. Z njimi je bilo potrjenih 153 novih okužb. Delež pozitivnih hitrih testov je znašal 1,6 %, je navedla Maja Bratuša.

14 dnevno število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev Slovenije po statističnih regijah, 08. 02. 2021.

Sedem dnevno število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev Slovenije po statističnih regijah, 08. 02. 2021.

Sedem dnevno povprečno število okužb po danes objavljenih podatkih NIJZ znaša 842, število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo zaradi COVID-19 pa znaša 945. V skladu z Načrtom sproščanja ukrepov, se še vedno nahajamo v rdeči fazi. Vlada se bo kot običajno na jutrišnji seji seznanila z aktualnimi epidemiološkimi razmerami in s trendi ter na podlagi tega sprejela nadaljnje odločitve, je pojasnila Bratuša.

Bolnišnično oskrbo potrebuje 945 Covidnih pacientov. Na intenzivni negi se trenutno zdravi 162 pacientov. Skupaj je bilo včeraj v bolnišnice sprejetih 58 pacientov, 41 pa jih je bilo iz bolnišnic odpuščenih. Sicer pa je bilo skupaj v soboto, nedeljo in včeraj v bolnišnice sprejetih 149 pacientov, skupaj pa so bili čez praznični vikend odpuščeni 103 pacienti, je podatke predstavila Bratuša.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
KAKO SAM DOBIO KREDIT OVE GODINE
KAKO SAM DOBIO KREDIT OVE GODINE
2 let nazaj

Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com