Search
Close this search box.

Gledališka tržnica odpira svoja vrata

Koroški deželni teater po sedmih letih delovanja to soboto začenja ambiciozen projekt. Na svojem domačem odru v Kulturnem domu Podgorje bodo priredili Gledališko tržnico, kjer se bo v enem dnevu predstavilo 89 gledališčnikov.

Projekt Gledališka tržnica so zasnovali z namenom povezovanja med gledališkimi ustvarjalci, tako poslovno kot tudi vsebinsko-strokovno. Kar 30 prijavljenih organizacij bo na enem mestu in v enem dnevu lahko tako predstavilo svoje lastne produkcije in si obenem tudi ogledalo ponudbo ostalih. Tržnica jim bo omogočila izmenjavo gledaliških izkušenj in deljenje strokovnega znanja, hkrati pa bo tudi priložnosti za tkanje poslovnih vezi.

Skozi cel dan se bo zvrstilo preko 40 predstav. Izmed 30 sodelujočih sta dva le organizatorja abonmajev, 28 pa jih ima lastno produkcijo. V prvem sklopu srečanja, ki se bo pričelo ob 10-ih, bodo udeleženci imeli na voljo po 8 minut za kratko predstavitev po lastni izbiri – z odigranjem odlomkov svojih produkcij, z videoposnetki, projekcijami in podobno. Po kosilu bodo nadaljevali z drugim sklopom, ki bo postregel s preostalimi predstavitvami, ob koncu dneva pa bodo svoje znanje in izkušnje delili na okrogli mizi.

Gledališka tržnica se bo odvijala v Kulturnem domu Podgorje, ki je ena bolje opremljenih dvoran in kot taka odlično prizorišče za tovrsten dogodek.

Dogodki