Search
Close this search box.

Glasujte za najboljšo planinsko in visokogorsko kočo

Spletni portal Siol.net je v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije začel glasovanje za Naj planinsko kočo in Naj visokogorsko planinsko kočo.

Pri glasovanju lahko izbirate med 156 kočami, 29 visokogorskimi planinskimi postojankami in 128 planinskimi kočami. Prvi krog glasovanja bo trajal do 27. julija, drugi pa med 28. julijem in 3. septembrom.

Kot so pojasnili organizatorji bo vanj bo uvrščenih deset finalistk iz prvega kroga, ki bodo prejele največ glasov, pet koč iz kategorije naj planinska koča in pet koč iz kategorije naj visokogorska planinska koča.

Zmagali bosta koči, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ vaših glasov in ki bosta po mnenju strokovne komisije izpolnjevali vse ustrezne kriterije.

Med izborom bodo ob sredah tedenska žrebanja, v katerih bodo nagrajencem podelili praktične planinske nagrade.

Izberite tisto planinsko kočo, ki vas je prepričala s svojo gostoljubnostjo, urejenostjo, inovativnostjo, posluhom za vaše želje, kočo, kjer so vas najbolj razvajali in kjer so na vas naredili največji vtis. Glasujte TUKAJ.

Med drugim lahko glasujete tudi za koče v naši okolici, ki so zelo priljubljene za pohodnike. Med drugim lahko glasujete za Andrejev dom na Slemenu, Dom na Smrekovcu, Dom na Peci, Dom na Uršlji gori, Grmovškov dom pod Veliko Kopo, Kočo na Pikovem, Koča v Grohotu pod Raduho, Ribniško koča na Pohorju …

VIR: Siol.net, Planinska zveza Slovenije