Glasujmo za video “Korošci avžvamo grta pa dovta” in pomagajmo mladim podeželanom do zmage

Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) spodbuja razvoj lastnih izvirnih, drugačnih projektov med mladimi na podeželju, ki pomembno prispevajo k razvoju podeželske mladine. Eden od takšnih projektov je tudi Izbor za naziv "NAJ PROJEKT podeželske mladine 2020". Za laskavi naziv pa se potegujejo tudi Korošci.
DPM Mežiška dolina

Letošnji izbor so bili pri Zvezi slovenske podeželske mladine zaradi neugodnih razmer primorani izpeljati malo drugače. Odločili so se, da letošnji izbor »NAJ 2020« selijo na splet. V njem se obliki video predstavitev predstavljajo društva in projekti, ki jih le ta izvajajo znotraj svojega delovanja.

“Spletno glasovanje je bilo v projekt vpeljano z namenom širjenja video predstavitve društev, njihovih projektov in idej med kar največjim krogom ljudi, promocije kmetijstva ter mladih s podeželja, s tem pa njihovega poguma in inovativnih idej,” pojasnjujejo pri ZSPM. Med petimi finalisti, ki jih je izbrala strokovna komisija, pa so tudi Korošci, in sicer članice in člani DPM Mežiška dolina.

VIDEO: »Korošci avžvamo grta pa dovta« (DPM Mežiška dolina)

Med petimi društvi lahko glasujemo tudi za video, ki so ga posneli člani in članice Društva podeželske mladine Mežiška dolina.

Glasujete lahko tako, da si ogledate video predstavitve vseh 5-tih društev, ki jih je strokovna komisija izbrala in podala na spletno glasovanje ter se tako potegujejo za omenjeni naziv. Svoj glas za tisto video predstavite, ki vas je s svojo vsebino, inovativnostjo in kreativnostjo najbolj prepričala, lahko oddate s klikom na gumb “Oddaj glas” poleg videoposnetka ali na dnu strani. Vseh pet video predstavitev najdete TUKAJ.

Top 5 video predstavitev, ki se potegujejo za naziv “NAJ PROJEKT podeželske mladine 2020”

  • »Kanček lepega sveta« (DPM Spodnje Podravje)
  • »Belokranjska pravljica« (DPM Metlika)
  • »Povezovanje generacij« (DPM Kalček)
  • »Back to the future« (DPM Loška dolina)
  • »Korošci avžvamo grta pa dovta« (DPM Mežiška dolina)

“Z enim e-mail naslovom lahko glasujete le enkrat na dan, vse dni trajanja spletnega glasovanja. Glasovanje se je začelo v četrtek, 12. novembra 2020, zaključi pa se v četrtek, 26. novembra 2020, ob 19. uri. Šteli bodo samo glasovi prejeti preko e-mailov. Število všečkov in deljenih objav na socialnih omrežjih ne bo upoštevano (bo pa zagotovo pripomoglo k številu glasov). Vsakršen sum zlorabe spletnega glasovanja bo strokovno preverjen in ob ugotovljeni zlorabi strogo kaznovan,” so zapisali na spletni strani Zveze slovenske podeželske mladine.

Naziv se podeljuje kandidatu – društvu, ki je član Zveze slovenske podeželske mladine, deluje lokalno v eni izmed 10 regij ZSPM ter bo s svojim oblikovanim video posnetkom, ne le predstavil sebe ter projekte, ki jih izvaja, naslavlja …, temveč s svojim delovanjem in planom dela pomembno prispeva k ohranjanju in razvoju mladih na podeželju ter se odlikuje vsaj po enem od naslednjih vidikov: prinaša nove ideje, pomembne za nadaljnji razvoj na svojem področju; prinaša višjo prepoznavnost društva, mladih s kmetij, podeželja in s tem posledično Zveze slovenske podeželske mladine; prinaša povečanje članstva.

Zmagovalca bodo razglasili 28. novembra na podelitvi za izbor “NAJ 2020”. Končni rezultati, ki so sestavljeni iz 60% točk javnega glasovanja in 40% točk strokovne komisije bodo objavljeni na spletni strani ZSPM, po podelitvi. V primeru izenačenja, zmaga društvo, ki ima višji odziv s strani javnega glasovanja, zato lahko našim podeželanom pomagate tudi vi. S klikom na video predstavitev “Korošci avžamo grta pa dovta”, ki jo najdete na dnu spletne strani ZSPM.

Vir: ZSPM

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.