Search
Close this search box.

Glasujmo za najboljšo restavracijo v Sloveniji. Med nominiranci tudi ponudniki vrhunske kulinarike na Koroškem

Javno glasovanje za izbor najboljše restavracije v Sloveniji – THE SLOVENIA RESTARANT AWARDS 2019 by Diners Club se je uradno začelo. Ker je kulinarika pomemben del slovenskega turizma, vas organizatorji vabijo, da z glasovanjem sodelujete pri ustvarjanju kulinarične prepoznavnosti Slovenije.

V okviru izbora najboljših restavracij v Sloveniji – »THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS pod sponzorstvom Diners Cluba« za leto 2019, so tretje leto zapored pripravili nov preliminarni seznam restavracij, med katerimi so se znašle tudi koroške gostilne in restavracija, ki so znane po okusni hrani in vrhunski postrežbi; Gostilna Lečnik, Gostilna Murko, Gostilna pri Lipi, Gostilna Delalut ter prvič do zdaj še hotelska restavracija Hotel Korošica. 

K izboru najboljših restavracij po vsej Sloveniji so k sodelovanju pritegnili tako strokovno kot ljubiteljsko javnost. »Naša vizija je mednarodna prepoznavnost Slovenije kot ‘foodie’ turistične destinacije, dolgoročen dvig kakovosti storitev in obiska v restavracijah ter razvoj zdrave kulinarične kulture Slovencev,« navajajo v sporočilu za javnost prireditelji glasovanja.

V ekipi The Slovenia si z dolgoletnimi izkušnjami na področju mednarodne turistične literature želijo prispevati najboljši izbor restavraciji v Sloveniji, ki je večplasten – strokoven, neodvisen in namenjen širši publiki, domačim in tujim turistom. Njihova vizija je dolgoročen dvig kakovosti storitev in obiska v restavracijah ter razvoj zdrave “foodie” kulture Slovencev. K izboru so povabili tako strokovno kot tudi ljubiteljsko javnost, da skupaj predstavijo vseslovenske in regijske top liste najboljših restavracij, kar ponuja slovenska kulinarika in jih ponudijo tujim in slovenskim turistom.

Na podlagi strokovnih kriterijev in osebnih izkušenj je Nadzorni odbor pripravil obširen seznam restavracij, kar 201, od tega je 41 novih, za katere meni, da s svojo ponudbo ter kakovostjo jedi in storitev ponujajo vrhunsko kulinarično izkušnjo. Slovenijo so razdelili na štiri regije po razdelitvi STO – ja; Alpska Slovenija (50 restavracij, 10 novih), Mediteranska in Kraška Slovenija (48 restavracij, 14 novih), Termalna Panonska Slovenija (34 restavracij, 2 novi) ter Ljubljana in Osrednja Slovenija (69 restavracij, 15 novih).

Javni del glasovanja se je začel 1. 3. 2019 in bo trajal do 31. 3. 2019, glasujete pa lahko TUKAJ.

Izbor najboljših slovenskih restavracij 2019: Na seznamu tudi koroški ponudniki vrhunske kulinarike

 

 

 

Dogodki