Glasujmo za Mislinjčanko Niko Oder, kandidatko za Mlade upe 2020

Mislinjčanka Nika Oder je motivirana in talentirana mlada flavtistka, ki na državnih in mednarodnih tekmovanjih dosega nadpovprečne rezultate. Poteguje se za nagrado projekta Mladi upi Zavarovalnice Triglav, z glasovanjem pa ji lahko do zmage pomagamo tudi mi.
thumbnail_IMG_3853

Dobrodelni projekt “Mladi upi” je namenjen mladim, nadarjenim posameznikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta, so o projektu zapisali pri Zavarovalnici Triglav.

Strokovna komisija je pregledala vse prijave mladih talentov s področij športa, umetnosti, znanosti ter para športa in izbrala 20 kandidatov, uvrščenih v ožji krog finalistov, med katerimi je tudi Mislinjčanka Nika Oder.

Prejemnike nagrade bo izbrala strokovna komisija, enega pa boste preko spleta izglasovali vi. Glasovanje se bo začelo v ponedeljek, 28. decembra, in bo trajalo do 10. januarja.

Nika Oder je rojena leta 2002, njena strast je flavta:

Nika Oder je motivirana in talentirana mlada flavtistka, ki na državnih in mednarodnih tekmovanjih dosega nadpovprečne rezultate. V njeni predstavitvi je zapisano, da jo navdihujejo ljudje, ki svoje delo opravljajo s strastjo in predanostjo. Po končani osnovni šoli se je vpisala na umetniško gimnazijo v Velenju, kjer že četrto leto izpopolnjuje svoje znanje igranja flavte, hkrati pa tudi znanje solfeggia, harmonije in kontrapunkta, zgodovine glasbe ter igranja v različnih komornih zasedbah in orkestrih. Po končani gimnaziji namerava šolanje nadaljevati na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pozneje pa tudi v tujini.

Uspešno se udeležuje različnih mednarodnih seminarjev, na katerih je vedno izbrana, da se predstavi kot solistka na zaključnih koncertih, pravi njena mentorica.

Več o Niki Oder in si lahko preberete na spletni strani tukaj, kjer bo možno oddati tudi glasove.

VIR: Triglav, Mladi upi

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.