Glasujmo: Koroški dijaki se s Pletenico Huga Wolfa potegujejo za zmago na mednarodnem festivalu (VIDEO)

Pod okriljem Turistične zveze Slovenije trenutno poteka že 18. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo Moj kraj, moj chef. Tako so mladino vključili v letošnji vseslovenski projekt Slovenija - Evropska gastronomska regija. V sklopu festivala sodeluje tudi Srednja šola Slovenj Gradec in Muta.
Celozaslonski zajem 8. 05. 2021 084243

Po uspešno zaključenem festivalu Turizmu pomaga lastna glava, na katerem je sodelovalo 63 osnovnih šol iz vse Slovenije, se bo kmalu zaključil tudi 18. mednarodni festival Več znanja za več turizma. Oba festivala sta letos potekala na temo Moj kraj, moj chef, s čimer so pri Turistični zvezi Slovenije mladino vključili v vseslovenski projekt Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021.

Na mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma letos sodeluje 24 srednjih in višjih šol iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Med njimi tudi Šolski center Slovenj Gradec, Srednja šola Slovenj Gradec in Muta. Dijaki Tinkara Mlinar, Miha Krevh in Lovro Bobek so pod mentorstvom profesorja Matjaža Štraserja pripravili projektno nalogo z naslovom Pletenica Huga Wolfa.

Vse ekipe so napisale kulinarično obarvano nalogo, posnele promocijski spot, 11. maja pa se bodo predstavile na spletni tržnici, tako kot so se pred njimi osnovnošolske ekipe.

Od torka 4. 05. so promocijski spoti dostopni na spletni strani Turistične zveze Slovenije, na kateri lahko glasujete za najboljši promocijski video, ki so ga posneli dijaki oz. študenti. Vabljeni, da se glasovanja udeležite v čim večjem številu. Srednja ali višja šola z najboljšim spotom po izbiri »ljudstva«, bo prejela posebno priznanje. Vabljeni, da podprete mlade Korošce in oddate svoj glas (glasujete lahko 1 x dnevno) do 11. maja!

Glasovati bo mogoče od 4. do 11. maja 2021, ko bo potekala tudi spletna tržnica. Glasujete lahko TUKAJ.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miha
miha
8. maja, 2021 10:25

Bi loh mal lepšo sliko dali

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.