Search
Close this search box.

Glasbeni dom in Kulturni center Ravne: Škoda je ogromna (VIDEO in FOTO)

Poplave so tudi na Ravnah na Koroškem za seboj pustile pravo razdejanje. Ogromno materialne škode je voda povzročila tudi na Kulturnem centru in Glasbenem domu, kjer je povsem uničena Hermanova soba.

Bili smo na Ravnah, kjer se trudijo reševati, kar se rešiti da. Na celotnem območju občine se posamezniki, prostovoljci, civilna zaščita, gasilci, policisti, delavci komunale in drugi, trudijo počistiti razdejanje, ki ga je za seboj pustilo neurje.

Lokali, kavarne, pisarne, hiše, trgovine, kleti, … vse je bilo pod vodo. Praktično na vsakem koncu je ogromno prostovoljcev, ki so prišli na pomoč ljudem, ki jo potrebujejo. Lepo je bilo videti, kljub grozi, ki nas je doletela, pozitivno energijo ljudi, ki so se trudili in čistili blato in odstranjevali uničeno opremo iz hiš. “Spali nismo že dva dni, pa ne zaradi izmučenosti, pač pa zaradi straha, da se vse skupaj ponovi, ves čas smo gledali skozi okno, če je voda zopet prestopila bregove in nam bo zopet zalila hišo,” je dejal Jan, ki se je na hitro vrnil iz dopusta, da je prišel reševati svojo hišo.

Voda je poplavila tudi Kulturni center Ravne. Škoda, ki je nastala, je ogromna, točne ocene še ni, saj vodo iz kletnih prostorov še izčrpavajo.

Poplavljeno je bilo celotno prtličje Kulturnega centra, mala dvorana, toalete, bar,… k sreči pa voda ni dosegla velike dvorane, saj je na začetku nekoliko dvignjena. Trenutno je voda še v kletnih in skladiščnih prostorih – tam jo trenutno izčrpavajo.

Tudi Kulturni center in Glasbeni dom ima ogromno prostovoljcev, ki se trudijo čimprej sčistiti blato in rešiti, kar se rešiti da. Nekaj opreme v Glasbenem domu je uničene. Uničena je tudi Hermanova soba, ki je bila v celoti poplavljena. Tam je bilo hranjenih tudi nekaj glasbil – klavir, harmonike,…žal je to uničeno.

V Glasbenem domu hranijo tudi pomembne arhivske dokumente – rokopise, note, žal pa jih je nekaj zajela voda. Z zaskrbljenostjo nam zaposlena v arhivu Glasbenega doma, Vesna Kovačec opiše stanje in pokaže vse poplavljene pomembne arhivske dokumente, ki so jih hranili v omarah: “Zmočenih je ogromno dokumentov, upam, da jih bomo rešili, čakamo navodila izkušenih strokonjakov, da nam pokažejo kako naj zadevo rešimo,” je dejala.

Ste v vaš objektiv ujeli zanimiv posnetek? Pošljite ga nam!

Dogodki

Poplave so tudi na Ravnah na Koroškem za seboj pustile pravo razdejanje. Ogromno materialne škode je voda povzročila tudi na Kulturnem centru in Glasbenem domu, kjer je povsem uničena Hermanova soba.