Search
Close this search box.

Glasbena šola Slovenj Gradec je sinoči pripravila prelep glasbeni dogodek

Večer ljudskih pesmi je bil poklon Jožetu Leskovarju ob njegovem jubileju, ki ga bo obeležil kmalu.

Včeraj, v torek, 5. marca 2024, ob 18. uri je potekal v dvorani Glasbene šole Slovenj Gradec “Večer ljudskih pesmi”, ki je bil posvečen Jožetu Leskovarju ob njegovem prihajajočem 90. jubileju. Večer ljudskih pesmi je potekal v njegovi priredbi.

Koncert so izvedli učenci in učitelji glasbene šole. Jože Leskovar je bil dolgoletni ravnatelj Glasbene šole Slovenj Gradec – vse od leta 1984 do 1993, zborovodja, pedagog … Je tudi častni občan Mestne občine Slovenj Gradec. Harmoniziral je skoraj 250 ljudskih pesmi in jih zbral v svojih zbirkah, skladbe so ostale preproste, prijazne in primerne za vsakršne pevske skupine.

Takole je povedal Leskovar: “Če bi se še enkrat rodil, bi se ponovno odločil za poklic glasbenika.” Stavek, ki se je dotaknil mnogih.

Z obiskom koncerta se mu je poklonil tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, vodja JSKD OI Slovenj Gradec Mihael Šuler, predsednik Zveze kulturnih društev Slovenj Gradec Andrej Breznik ter mnogi drugi.

Bil je lep glasbeni večer, predvsem pa velik poklon ob jubileju nekdanjemu ravnatelju. Navdušenja ob glasbenem doživetju učiteljev in učencev niso mogli skriti tudi številni obiskovalci koncerta.

Vir: FB Glasbena šola Slovenj Gradec

Dogodki

Večer ljudskih pesmi je bil poklon Jožetu Leskovarju ob njegovem jubileju, ki ga bo obeležil kmalu.