Search
Close this search box.

Gimnazija Ravne jeseni le z enim športnim oddelkom prvega letnika

Gimnazija Ravne na Koroškem je že pred več kot dvema desetletjema oddelkom splošnega programa dodala še športni oddelek, ki je namenjen mladim perspektivnim in vrhunskih športnikom. Lansko leto so prvič sprejeli kar 2 oddelka novih športnikov, saj je bilo med devetošolci veliko zanimanja za vpis, zaradi česar je Gimnazija Ravne zaprosila Ministrstvo za šolstvo in šport za odobritev povečanega obsega vpisa v športni oddelek. Ministrstvo je prošnji ugodilo in vsi mladi športniki so se vpisali. Letos se je zgodba ponovila, toda z drugačnim razpletom.

Letos se želi v športni oddelek vpisati 39 devetošolcev, kar je dovolj za dva oddelka – v enega namreč sprejmejo od 18 do 23 dijakov. Žal pa bodo za polovico mladih športnikov ostala vrata izbranega oddelka zaprta. Pristojno ministrstvo je prošnjo šole namreč zavrnilo z utemeljitvijo, da je dovolj prostora v splošnih oddelkih. Zavrnjeni devetošolci naj bi se preusmerili tja.

Na Gimnaziji Ravne so nad odločitvijo ministrstva presenečeni in se z njo ne strinjajo ter jo ocenjujejo kot nerazumno. Za povečan obseg izvajanja programa imajo vse pogoje, tako prostorske kot kadrovske, imajo pa tudi ogromno izkušenj in znanja. Prepričani so, da bi ministrstvo moralo upoštevati želje bodočih dijakinj in dijakov.

Zaradi odločitve ministrstva so se tako na Gimnaziji odločili za drugačno rešitev. Za vse prijavljene športnike, ki v izbirnem postopku ne bodo prišli med prvih 23 in se tako uvrstili v športni oddelek, bodo zagotovili enakovredne pogoje znotraj splošnega oddelka. To pomeni, da bodo dijaki imeli možnost individualnih ur, treningov v okviru športne vzgoje in podobno. S tem želijo mladim omogočiti doseganje njihovih športnih in izobraževalnih ciljev.

 

FOTO: Gimnazija Ravne na Koroškem, Facebook

Dogodki