Search
Close this search box.

Geopark Karavanke vabi na brezplačen ogled Geo.DOMA na Peci

Danes, med 11. in 15. uro, je ogled Geo.DOM-a brezplačen.

Geopark Karavanke vas danes, 21. januarja, vabi na brezplačen ogled Geo.DOM-a na Peci, kjer boste izvedeli več o UNESCO-vem Globalnem Geoparku Karavanke in podnebnih spremembah, za vas pa so na ogled postavili gostujočo razstavo fosilnih ostankov kamnitega gozda iz UNESCO-vega Globalnega Geoparka Lesvos.

Foto: Uroš Grabner Photos

Uradna otvoritev Geo.DOM-a na Peci je potekala 11. januarja, otvoritve so se poleg deželnega glavarja dr. Petra Kaiserja, deželnega svetnika Martina Gruberja in predstavnikov UNESCA udeležili še številni gostje iz Avstrije in Slovenije. Občino Ravne na Koroškem sta na otvoritvi zastopala podžupan Andrej Erjavec in direktorica občinske uprave mag. Vlasta Kupljen.

Ob tem pa so uradno odprli tudi restavracijo Oben, kar v prevodu pomeni ”zgoraj”, oziroma ”nebo”, če besedo ”oben” preberemo nazaj. Restavracija se nahaja na 1.708 metrih nadmorske višine, neposredno ob zgornji postaji gondole Peca. Posebnost rustikalno opremljene restavracije je zagotovo panoramski razgled na pokrajino, ob lepem vremenu pa se lahko steklene stene odprejo do polovice.

Danes bo pogled na zasneženo pokrajino zagotovo nekaj posebnega.

Vir: Občina Ravne, Visit Karawanken-Karavanke Unesco Global Geopark

Dogodki

Danes, med 11. in 15. uro, je ogled Geo.DOM-a brezplačen.