Search
Close this search box.

Gazela podravsko-pomurske regije 2021 je koroško podjetje MG Rohr

Družba Dnevnik je v sodelovanju z GZS Koroško gospodarsko zbornico v četrtek, 23. septembra 2021 izpeljala tretji regijski dogodek letošnjega izbora Gazela. Priznanje Gazela podravsko-pomurske regije 2021 je prejelo podjetje MG ROHR d.o.o.

Priznanje sta sprejela direktorja in solastnika MG Rohr Matej Natlačen in Samo Jenič. Drugi dve nominirani podjetji za regionalno priznanje sta bili podjetji Impedanca in Antela.

V zadnjem letu potrojili dodano vrednost

Koroško podjetje MG Rohr je svoje delo in življenje zapisalo rasti. Odličnost in premikanje mej naredita vtis ne le pri izdelkih, temveč poslovnem modelu kot celoti. Sodobno podjetje, specializirano za proizvodnjo in predelavo brezšivnih cevi, je v zadnjih petih letih poslovanje podvojilo. Prihodki so v letu 2020 presegli 9 milijonov evrov. Ustvarili so čez 20 visoko kakovostnih novih delovnih mest in potrojili dodano vrednost: v letu 2020 je dosegla 63.097 evrov na zaposlenega. Znesek presega tako povprečje v dejavnosti, v gospodarstvu, kot tudi dolgoročni gospodarski cilj Slovenije. 

Med naročniki Daimler Benz in Akrapovič

Organizacijska kultura dokazuje, da je poslovanje MG Rohr – kljub razumevanju pomena kakovosti in tehnološke dovršenosti izdelkov in procesov – osredotočeno v kupca. Servisirajo preko 400 strank. Njihov ponos so priznani in hkrati najzahtevnejši naročniki: Daimler Benz, Akrapovič in drugi. Podjetje uteleša podjetnost gazele: s premišljeno tržno pozicijo in trajnostnim odnosom uresničujejo jasno vizijo rasti. Vlagajo v del dejavnosti, s katero bo dodana vrednost v prihodnosti še rasla. V odnosu do zaposlenih izkazujejo napredne in inovativne pristope, kot je na primer digitaliziran sistem omaric za obveščanje. Ta presega podajanje informacij, omogoča dvosmerno komunikacijo in dopolnjuje osebne odnose.  

Transparenten odnos do zaposlenih

»Kar ustvarimo, delimo,« je načelo tandema solastnikov. V upravljanju sledita najsodobnejšemu pristopu ekonomske zavzetosti zaposlenih. Enkrat mesečno celotni ekipi v podjetju komunicirajo finančno stanje. Del dobička gre na račune zaposlenih. Podjetje MG Rohr, sposobno preskokov in hkrati tudi teka na zelo dolge proge, je metodološka komisija izbrala za gazelo podravsko-pomurske regije 2021.

O projektu Gazela

Gazela je najstarejši, največji in v svojem jedru trajnostno zasnovan projekt promocije rasti. Takih je tudi 19 zlatih gazel – hitro rastočih podjetij, ki so brezčasni svetilniki optimizma. Letos Gazela obeležuje 21 let obstoja. Ambicija spodbujanja rasti za prihodnja desetletja zato ostaja, ne glede na številne spremembe, ki smo jim priča. Projekt najboljših med najhitreje rastočimi in bonitetno odličnimi slovenskimi podjetji je letos pripravljen v obliki 6 regionalnih in 2 nacionalnih dogodkov, kot priklon in poklon vsem podjetjem, ki so se v 20 letih uvrstila med trajnostno najhitrejše.

V sredo bo v Dnevniku objavljena lestvica 100 najhitreje rastočih podjetij podravsko-pomurske regije.

Besedilo: Dnevnik d.d.

Družba Dnevnik je v sodelovanju z GZS Koroško gospodarsko zbornico v četrtek, 23. septembra 2021 izpeljala tretji regijski dogodek letošnjega izbora Gazela. Priznanje Gazela podravsko-pomurske regije 2021 je prejelo podjetje MG ROHR d.o.o.