Search
Close this search box.

Gasilci PGD Prevalje: “Mi vas potrebujemo” (VIDEO)

Številna društva prostovoljnih gasilcev v teh dneh vabijo mlade, da se jim pridružijo. Med drugim tudi gasilci na Prevaljah, ki še posebej poudarjajo, da je zanimanja za prostovoljstvo vedno manj. Zato so se odločili, da njihove bodoče člane nagovorijo kar z video posnetkom.

Gasilske organizacije se predvsem zadnja leta na različne načine trudijo obdržati obstoječe člane in motivirati nove, mlade bodoče gasilce, da bi se jim pridružili.

Tako so gasilci PGD Prevalje s tem namenom na družbenem omrežju objavili video, ki ponazarja problematiko prostovoljnega gasilstva v Sloveniji, o pomanjkanju članstva. Kot dodajajo, se vse prostovoljne enote v Sloveniji srečujejo z velikim pomanjkanjem članstva, o katerem pa se po njihovo ne govori.

VIDEO: “Mi vas potrebujemo. Vse bodoče člane vabimo v gasilski dom vsako sredo od 17. ure dalje,” ob tem dodajajo prevaljski gasilci.

Velik del reševanja v Sloveniji opravijo prav prostovoljna gasilska društva, državljani pa se lahko na njihovo pomoč vedno zanesemo. Gasilstvo pri nas temelji predvsem na prostovoljcih, ki za svoje delo niso plačani. V Sloveniji imamo namreč v primerjavi z drugimi evropskimi državami zelo malo poklicnih gasilcev. Zato je še toliko bolj pomembno, da so nam na razpolago gasilci prostovoljci, ki jih v teh dneh k sodelovanju vabijo številna gasilska društva na Koroškem.

Če bi se jim želeli pridružiti tudi vi, lahko to storite v vsaki občini na Koroškem. Veseli vas bodo povsod.