Search
Close this search box.

Gasilci PGD Prevalje iščejo nov vadbeni objekt in vpisujejo nove člane

Operativa PGD Prevalje išče vadbeni objekt, kjer bi se lahko usposabljali in obnavljali znanje. Kot so sporočili prevaljski gasilci, v teh dneh pospešeno iščejo kakšen zapuščen objekt, v katerem bi lahko vadili gašenje notranjih požarov, preiskovanje in prezračevanje prostorov ter nadaljevali s pridobivanjem novih znanj, urjenjem in s pripravami na njihovo delo.

»Za nas je med drugim zelo pomembna tudi fizična pripravljenost posameznikov in izkušnje, kar lahko nadgradimo le z ustreznimi vajami in treningi, za kar pa potrebujejo primeren prostor,« pojasnjuje namestnik poveljnika Dejan Stijepič.

Objekta, na lokaciji bivšega vrtca, v katerem so se urili do zdaj, ne morejo več uporabljati. Če ste jim pripravljeni pomagati najti ali odstopiti zapuščen objekt, vam bodo zelo hvaležni. Gasilci dodajajo: »željni smo novega znanja in vaj, ki so za nas zelo pomembne, saj bomo le tako, ob vse pogostejših nesrečah in neljubih dogodkih, vedno dobro pripravljeni.«

Hkrati vabijo vse, ki jih zanimata gasilsko delo in druženje, da se jim pridružite na vajah in na ta način prispevate svoj delež k še bolj varnemu in človeku prijaznemu okolju na Prevaljah. Veseli bodo vsakega novega člana. Na pomoč!

Dogodki