Garnbretova prepričljivo vodi, v polfinalu štirje Slovenci

V kvalifikacijah tretje tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Salt Lake Cityju so bili uspešni štirje slovenski tekmovalci. Za najboljši dosežek je pričakovano poskrbela Janja Garnbret, ki prepričljivo vodi. Polfinale so si zagotovili še Anže Peharc s tretjim dosežkom, Katja Debevec z 12. in Vita Lukan s 16. dosežkom.
sp_2019_kom_balvani_janja_garnbret_foto_manca_ogrin

Garnbretova je sezono svetovnega pokala odprla aprila z zmago v balvanskem plezanju v Meiringenu v Švici. Naslednjo balvansko tekmo, ki je bila v Salt Lake Cityju, je izpustila. A glede na prikazano v kvalifikacijah nove tekme v mestu ob Velikem slanem jezeru v ameriški zvezni državi Utah, ima v balvanskem plezanju še vedno vse pod nadzorom.

Korošica je uspešno strla vseh pet kvalifikacijskih balvanskih problemov, le v tretjem je za vrh potrebovala dodaten poskus, ostale štiri pa je vsakega osvojila v prvo.

Prva slovenska kandidatka za olimpijsko kolajno se je v hitrostnem plezanju prvič prebila v izločilne boje ter zasedla 15. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v tej disciplini, ki bo skupaj z balvani in težavnostjo del olimpijske kombinacije avgusta v Tokiu na Japonskem.

Preberite še: Janja Garnbret prvič 15. v hitrostnem plezanju

Garnbretova je bila zelo hitra v kvalifikacijah hitrosti s sedmim časom, tako visoko še ni bila nikoli poprej ter se je na 15-metrski steni s fiksnimi oprimki prvič spustila pod časovno mejo devetih sekund.

Med najboljšo dvajseterico v balvanih se bosta drevi merili tudi Debevčeva in Lukanova, ki sta imeli na svojem računu štiri vrhove balvanskih smeri.

V moških kvalifikacijah se je dobro odrezal Peharc s petimi osvojenimi vrhovi smeri. Pred Tržičanom sta se uvrstila zgolj japonska predstavnika Kokoro Fujii in Tomoa Narasaki.

Peti slovenski tekmovalec na startu sobotnih kvalifikacij Gregor Vezonik je s tremi vrhovi obstal pred vrati polfinala na 24. mestu.

Polfinale najboljše dvajseterice v vsaki od konkurenc se bo začel ob 19.15 po srednjeevropskem času, finale najboljših šest pa bo v noči na ponedeljek z začetkom ob 1.15.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.