Furs opozarja na novi rok za plačilo akontacij

Če ste letni davčni obračun oddali po 31. 3. 2021, se vam prestavi rok za plačilo akontacij.

Davčnim zavezancem, ki bodo letni davčni obračun davka od dohodkov pravnih oseb in dohodka iz dejavnosti oddali po 31. marcu, se prestavi rok za plačilo akontacij, so včeraj opozorili na Finančni upravi RS (Furs). Rok za plačilo marčevske akontacije za te zavezance poteče 10. maja.

Omenjenim zavezancem se prav tako prestavi tudi rok za poračunsko akontacijo (poračunsko akontacijo je treba plačati v primeru, če sta bila obroka za januar in februar 2021 obračunana in plačana v nižjem znesku kot izhaja iz obračuna za leto 2020). Ostalim davčnim zavezancem, ki so omenjena obračuna oddali do 31. 3. 2021, se roki plačila akontacij ne prestavljajo.

Naj spomnimo, da je rok za oddajo obeh letnih obračunov prestavljen na 30. 4. 2021. K temu so pozivali zlasti računovodje, ki opozarjajo, da je priprava letošnjih bilanc in izkazov daleč najzahtevnejša v zadnjih desetletjih. V izkazih je namreč treba upoštevati vse protikoronske ukrepe, predvsem pa preveriti, ali podjetniki izpolnjujejo pogoje za prejem državne pomoči ali pa jo bodo morali vračati. Več informacij o tem je objavljenih v posebni novici na straneh vlade.

Dogodki