Search
Close this search box.

Fredi Miler po infarktu: “Bilo je na nitki!”

Pred nekaj tedni je slovensko javnost presunila vest, da je legenda koroške glasbe Fredi Miler po koncertu doživel srčni infarkt. K sreči je prišla pomoč pravočasno in zdaj že okreva v domači oskrbi.

S koncerta naravnost v bolnišnico

“Na odru je bilo vse okej, toda zadnjih trideset sekund sem se začel počutiti slabo. Nisem prišel do sape, v prsih me je močno peklo. Komaj sem čakal, da bo konec pesmi,” pripoveduje o trenutkih, ki so mu obrnili življenje na glavo. Po koncertu so prijatelji, ki so se želeli še malo družiti, opazili, da je neobičajno bled. V bližini je bil tudi zdravstveni tehnik, ki je posumil, da ne gre le za nedolžno bledico in slabo počutje, ter predlagal, da mu izmeri krvni tlak. Fredi se je s tem strinjal, že med merjenjem pa se je njegovo počutje še poslabšalo, začel je bruhati in postal zelo zaspan. Komaj je ostajal pri zavesti. Prijatelji so poklicali reševalce, ki so ugotovili, da potrebuje takojšnjo pomoč. Odpeljali so ga v bolnišnico v Mariboru, kjer so ga takoj operirali. Po nekaj dneh so ga premestili v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, od koder se je kmalu vrnil domov. “Še zdaj ne morem dojeti, kako hitro se je zgodilo. Zdravniki so mi pomagali, da je bilo hitro boljše, ampak bilo je na nitki, “ razmišlja o dogodku, ki bi se lahko končal tragično.

Moral je izpreči, a upa na čimprejšnjo vrnitev na oder

Po dveh tednih in pol okreva dobro. Vsak dan se giblje, vendar mora še počakati s petjem. Zdravniki so ga namreč opozorili, da se ne sme naprezati, saj mu v tem primeru grozi ponovni infarkt. Zaradi tega je moral odpovedati vse koncerte in nastope do konca maja. Že sredi junija bi se rad vrnil na oder. “To je moj edini vir dohodka, od tega živim,” pojasnjuje Fredi, ki rad in spretno dela z lesom, a zaradi zdravstvenih težav ni mogel dobiti službe v lesarski panogi. “Ko me je Slovenija začela spoznavati kot pevca, so mnogi mislili, da bom kot javna oseba takoj lahko dobil službo, pa je bilo ravno obratno.” Zato se je zatekel v glasbo. Za dušo, pa tudi zato, ker je le s tem lahko zaslužil.

Glasbeno pot bo nadaljeval v triu

Tudi zdaj, ko okreva po infarktu, načrtuje nove glasbene projekte. Ker bo moral upočasniti tempo, želi osnovati trio, da bi ga preostala člana zasedbe fizično nekoliko razbremenila med samim nastopom, zato išče duet, kateremu bi se pridružil. Išče izkušene glasbenike, ki bi obvladali po dva inštrumenta vsak, želi pa si dolgotrajnega sodelovanja, zato bi se raje povezal s starejšim duetom, ne pa mladimi glasbeniki, ki bi se po nekaj mesecih podali novim izzivom naproti.

Glasbeniki, ki bi želeli sodelovati s Fredijem Milerjem, ga lahko pokličejo na +386 31 205 892‬. 

Kljub hudim življenjskim preizkušnjam pa ostaja nasmejan in optimistično zre v prihodnost ter se veseli novih podvigov.

 

FOTO: Fredi Miler Facebook

 

 

 

 

Dogodki